مدیرکل حفاظت محیطزیست خراسان رضوی گفت: ورود دوباره مازوت به چرخه سوخت نیروگاه توس مشهد علت اصلی افزایش حجم آلایندهها و آلودگی هوای این کلانشهر است.
به گزارش اختر شرق و به نقل از ایرنا؛ تورج همتی خاطرنشان کرد: طبق تفاهم انجامشده در سال جاری قرار شد در شرایط اضطرار و افزایش مصرف گاز در کشور با تصمیمگیری و هماهنگی هیئت چهارنفره در استان شامل معاون عمرانی استانداری، مدیرعامل شرکت گاز، مدیرعامل برق منطقهای و شرکت پخش فراوردههای نفتی استان، مصرف سوخت مایع یا مازوت جایگزین گاز در این نیروگاه شود.
مدیرکل حفاظت محیطزیست خراسان رضوی با اشاره به برودت و سرمای هوا در کشور و افزایش نیاز به مصرف گاز، ادامه داد: طبق تصمیمگیری هیئت یادشده در استان و انجام هماهنگیهای لازم، سوخت مایع یا مازوت وارد چرخه مصرف نیروگاه توس مشهد از ۲۱ تا ۲۸ دیماه شده است.
وی گفت: علت روند افزایشی حجم آلایندهها در کلانشهر مشهد نیز ناشی از تأثیرات این تغییر در چرخه مصرف سوخت هست.
همتی با اشاره به آثار و تبعات مصرف سوخت مایع و گازوئیل در نیروگاهها افزود: بر اساس مقایسه انجامشده درزمینهٔ مصرف گازوئیل و ارتباط آن باکیفیت هوای کلانشهر مشهد طی پاییز پارسال و امسال، نتایج معناداری بهدستآمده است.
وی ادامه داد: میزان مصرف گازوئیل در چهار نیروگاه اطراف مشهد در پاییز پارسال ۴۷ میلیون لیتر بود که پاییز امسال با بیش از سه برابر افزایش به ۱۵۸ میلیون لیتر رسید.
مدیرکل حفاظت محیطزیست خراسان رضوی بابیان اینکه علت افزایش مصرف گازوئیل باید از سوی مدیریت نیروگاهها توضیح داده شود گفت: بر این اساس شمار روزهای دارای هوای پاک در مشهد طی پاییز پارسال ۱۲ روز بود که این رقم به یک روز در پاییز امسال کاهش یافت.
همتی افزود: پاییز پارسال همچنین شمار روزهای دارای هوای ناسالم ۱۰ روز ثبت شد که پاییز امسال به ۲۹ روز افزایش یافت.
وی بدون اشاره به مقدار مصرف گاز در نیروگاههای مشهد ادامه داد: طی ماههای آبان و آذر امسال مصرف گاز در این نیروگاهها ۱۵۹ میلیون مترمکعب کاهشیافته که به معنای مصرف سایر انواع سوخت و تحت تأثیر قرار دادن سلامت محیطزیست است.
مدیرکل حفاظت محیطزیست خراسان رضوی گفت: وضعیت موجود مصرف سوختهای غیر از گاز در نیروگاههای استان بههیچوجه قابلقبول نیست و طی یک برنامه یکساله باید میزان مصرف انواع سوخت غیر از گاز در این واحدها به صفر برسد.
لازم به ذکر است؛ هماکنون پنج نیروگاه برق در این استان فعالیت دارد که چهار واحد در حومه مشهد واقعشده است؛ آبان ماه امسال اعلام شد مصرف مازوت از چرخه سوخت نیروگاه برق توس در حوالی مشهد حذفشده است.
نیروگاه حرارتی توس در کیلومتر ۱۲ جاده مشهد – چناران یکی از نیروگاههای کشور از نوع حرارتی با ظرفیت تولید ۶۰۰ مگاوات برق میباشد که از سه نوع سوخت مازوت، گازوییل و گاز استفاده میکند و تنها نیروگاه مازوت سوز در این استان است؛ این نیروگاه در سال ۱۳۶۴ تأسیسشده و دارای چهار واحد بخار ۱۵۰ مگاواتی است.
حجم آلایندهها در هوای کلانشهر مشهد از روز سهشنبه سیر صعودی به خود گرفته است.