دبیر اجرایی انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی گفت: بخش آسیبپذیر طرح مثلث توسعه اقتصادی، عدم تداوم و امکان پاسخگویی مناسب بخش دولتی در تأمین زیرساختها باوجود محدودیتهای بودجه و نهایتاً دلسردی در صورت دریافت نکردن پاسخ در زمان مناسب است.
به گزارش اختر شرق و به نقل از ایسنا؛ امیرمهدی مرادی با اشاره به اجرای یکساله طرح مثلث توسعه اقتصادی در خراسان رضوی اظهار کرد: برخلاف تصور اولیه در خصوص طرح مثلث اقتصادی، تاکنون عملکرد استاندار و این طرح فراتر از حد انتظار بوده است.
وی بیان کرد: با توجه به احساس مسئولیت اغلب معینهای اقتصادی، تمرکز فعالیت آنها در جهت فعالسازی مناطق روستایی بهعنوان قطبهای مولد و شناسایی پتانسیلهای نهفته در روستاها و مناطق مختلف استان، پیشبینی میشود تداوم و حمایت از این طرح و پروژه اقتصادی بسیار کارآمد باشد. بهویژه اینکه در اغلب موارد، معینهای اقتصادی توانستهاند با ارتباط مستقیم و نزدیک با مردم، از پتانسیلها و تجارب خود در جهت رفع مشکلات حوزههای مختلف بهرهبرداری کنند.
مرادی بابیان اینکه حضور فعالان اقتصادی بهعنوان مغز متفکر در کنار مردم و حضور ائمه جمعه بهعنوان ناظر، انتظارات از نمایندگان مجلس و مطالبه از دولت را هدفمند و بهتر از پیش روشن مینماید، عنوان کرد: درگذشته در بسیاری از مواقع، علیرغم وجود پتانسیلهای کمنظیر به دلیل عدم توجه و شناسایی پتانسیلها، بااینکه امکان توسعه مناطق مختلف با کمترین هزینه وجود داشته، کمترین توسعه در این ابعاد اتفاق افتاده است.
دبیر اجرایی انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی گفت: ازجمله مهمترین مزایای این طرح، شناسایی پتانسیلهای هر منطقه، ایجاد همدلی و همگرایی میان ارکان مخالف مثلث توسعه، هدفمندی و برنامه پذیر شدن مباحث هر منطقه، روشن شدن انتظارات و وجود متولی مشخص برای بیان و پیگیری انتظارات است.
وی ادامه داد: از طرف دیگر انرژی و همگرایی به وجود آمده باید بهصورت مداوم پایش و ارزیابی شود تا منافع اقتصادی آن به هر حوزه و منطقه بازگردد، با توجه به اینکه زمان بازدهی پروژهها باهم متفاوت بوده و سرمایهگذاریهای زیربنایی بسیار مناسبی در دست اقدام است، تداوم و استمرار طرح اهمیت بسیار بالایی دارد.
مرادی خاطرنشان کرد: بخش آسیبپذیر طرح مثلث توسعه اقتصادی، عدم تداوم و امکان پاسخگویی مناسب بخش دولتی در تأمین زیرساختها باوجود محدودیتهای بودجه و نهایتاً دلسردی در صورت دریافت نکردن پاسخ در زمان مناسب است.
دبیر اجرایی انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی گفت: من نگران تداوم دار نشدن این طرح در صورت عدم حضور شخص استاندار در استان هستم و اگر در اسرع وقت برنامه مشخصی برای این طرح خلاقانه در شرایط تغییر مدیریت استان ارائه نشود، ممکن است این طرح نیز همانند بسیاری از طرحهای مناسب دیگر به سرانجام نرسد.
وی بیان کرد: با توجه به دانش اقتصادی استاندار، من حضور وی در استان را فرصتی کمنظیر میدانم که امیدوارم فعالان اقتصادی بتوانند علیرغم تمام فشارهای ناشی از تحریم، از این فرصت مغتنم بهرهبرداری لازم را داشته باشند. تصمیمات قاطع و پذیرش مسئولیت تصمیمات سخت در جلسات از طرف استاندار واقعاً ستودنی است و جلساتی که به ریاست وی برگزار میشود، درسهای مدیریتی بسیار ارزشمندی دارد.
مرادی خاطرنشان کرد: استاندار را فردی عملگرا دیدهام که تمایلی برای برگزاری جلسات روتین و بینتیجه ندارند. شاید بتوان نتیجه عملکرد و وضعیت اقتصادی استان را در کمترین میزان اعتراض مردم در استان همزمان با گرانی بنزین ارزیابی کرد. باید توجه داشته باشیم که کشور در شرایط بسیار ویژهای به دلیل تحریمها قرار دارد، بنابراین ارزیابی مقایسهای عملکرد اقتصادی استان با سایر استانها موردقبول است، هرچند که انتظارات فعالان اقتصادی همواره فراتر از این است.
دبیر اجرایی انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی در پایان با اشاره به شاخصهایی که نیاز به تقویت دارد، تصریح کرد: اینکه چه شاخصهایی نیاز به تقویت دارد، یک موضوع بوده و اینکه در شرایط موجود چه شاخصی اهمیت بالاتری دارد، موضوعی دیگر است. در حال حاضر موضوع اشتغال پایدار، تأمین آب، توسعه زیرساختها و وضعیت حاشیهنشینی از مهمترین شاخصهایی است که باید موردتوجه قرار گیرد، البته همواره با توجه به پتانسیلها و ابزارهای موجود، موردتوجه مسئولان بوده و هست، اما اغلب آنچه روی میدهد، متناسب با امکانات و بضاعت موجود است. امیدواریم با مدیریت مدبرانه مدیران ارشد استان، بهترین بهرهبرداری از منابع محدود موجود صورت پذیرد.