معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: در هشت ماه امسال ۱۱۰ میلیون لیتر فرآورده نفتی شامل گازوئیل و بنزین از طریق جایگاهها و فروش از این استان صادر شده است.
به گزارش اختر شرق؛ علی رسولیان در نشست کمیته نرخگذاری سوخت مرزی استان اظهار کرد: تقاضای بسیار برای صادرات گاز مایع از بازارچه مرزی دوغارون در خراسان رضوی وجود دارد که این موضوع در دست بررسی است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی نرخ جدید فروش سوخت از طریق جایگاههای شرکت پخش فرآوردههای نفتی خراسان رضوی در مرزهای این استان را به ازای هر لیتر ۸۰ هزار ریال تعیین کرد و گفت: این تغییر نرخ به علت افزایش قیمت سوخت در کشورهای همسایه، هزینههای کرایه حمل و بار نفت کشها و هزینههای جانبی دیگر انجام شده است.
وی گفت: شرکت پخش فرآوردههای نفتی اقدام به قطع توزیع سوخت بین مرزنشینان کرده و در صدد فروش سهم سوخت مرزنشینان از طریق بورس و پرداخت عواید حاصل از آن از مسیر ستاد هدفمندی یارانهها به مرزنشینان است.
رسولیان بیان کرد: طی ۱۹ مرحله پرداخت کمک نقدی ۴۴۰ میلیارد ریال به حساب مرزنشینان استان واریز شده که به هر یک از ۱۸ هزار و ۸۰۰ خانوار جوار مرز دوغارون ۱۸ میلیون ریال پرداخت شده است.
مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی خراسان رضوی نیز گفت: در هشت ماه امسال صادرات فرآوردههای نفتی از استان در قالب اختصاص ۲۰ میلیون لیتر فرآورده نفتی به جایگاه عرضه سوخت در منطقه ویژه اقتصادی دوغارون، ۹ میلیون لیتر به بازارچه دوغارون، ۲۳ میلیون لیتر به جایگاه عرضه فرآورده در مرز دوغارون، ۱۲.۵ میلیون لیتر فروش داخل باک کامیون در دوغارون و ۲۰ میلیون لیتر فرآورده نیز از طریق بندرعباس به ایستگاه سنگ بست منتقل و از طریق ترانشیپمنت از مرز بوده است.
علی اصغر اصغری با بیان این مطلب که در این مدت اختصاص فرآورده نفتی به جایگاههای عرضه سوخت در منطقه ویژه اقتصادی دوغارون ۲۷۰ درصد، بازارچه دوغارون ۲۱۰ درصد و پایانه مرزی دوغارون ۱۶ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته است، عنوان کرد: طی آبان ماه امسال چهار میلیون و ۵۰۰ هزار لیتر فرآورده به جایگاه منطقه ویژه اقتصادی دوغارون اختصاص یافته که به دو هزار و ۵۰۰ کامیون داده شده است و دلیل اصلی مصرف زیاد فرآورده در این جایگاه توقف بیش از حد کامیونها و ترافیک در مرز است.
مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی خراسان رضوی گفت: در ماه جاری نیز ۹ میلیون لیتر فرآورده به بازارچه مرزی دوغارون، ۲۳ میلیون لیتر به جایگاه عرضه منطقه ویژه اقتصادی دوغارون، ۱۲ میلیون لیتر برای فروش به کامیونها در مرز دوغارون و پنج میلیون لیتر به فروش کامیونها در لطف آباد اختصاص یافته است.
وی بر تغییر نرخ فروش فرآورده نفتی در مرزهای خراسان رضوی تاکید کرد و گفت: با توجه به افزایش هزینهها تصویب نرخ ۸۰ هزار ریالی برای فروش هر لیتر فرآورده نفتی در مرز پیشنهاد میشود.
اصغری ایجاد ترانشیپمنت در تاسیسات ریلی «سنگ بست» و همچنین برنامه ریزی برای استفاده از ظرفیت مرز جدید «شمتیغ» را در توسعه صادرات فرآوردههای نفتی موثر دانست.