افزایش تعداد سگهای ولگرد و بی توجهی مسئولین به جمع آوری آنها تبدیل به مشکل جدی بهداشتی و اجتماعی شهر نقاب شده است.
افزایش تعداد سگهای ولگرد و بی توجهی مسئولین به جمع آوری آنها تبدیل به مشکل جدی بهداشتی و اجتماعی شهر نقاب شده است.
به گزارش اختر شرق؛ تعداد زیاد سگ های ولگرد که در سطح شهر نقاب معضل جدی برای شهروندان شده به نحوی که در هر یک از محلات و خیابان های شهر زندگی کنید در ساعات اولیه صبح یا شب در اطراف سطل های زباله یا وسط فضای سبز این سگها را خواهید دید.
خانم نقابی از شهروندان ساکن بخش مرکزی شهر از ترسی که این سگ های برای فرزندش ایجاد کرده است می گوید: صبح زود یا غروب نمیتوانم اجازه بدهم فرزندم تنهایی از خانه خارج شود با شروع مدارس از ترس سگ های ولگرد با وجود فاصله کم خانه تا مدرسه مجبورم همراه فرزندم تا مدرسه بروم.
میمری شهروند دیگری از حمله گروهی این سگ ها تعریف میکند و از تاثیر آن در بهم خوردن نظم برنامه روزانه خود و دوستانش میگوید: با دو سه نفر از دوستان پیاده روی صبحگاهی داریم که چند بار صبح با گله های ۷ تا ۲۰ تایی این سگ ها مواجه شدیم و بعد از آن مجبور شدیم به خاطر احتمال حمله سگ ها برنامه پیاده روی صبحگاهی خود را تعطیل کنیم.
سگهای ولگرد از عوامل اصلی پراکنده شدن زباله ها در سطح خیابان ها هستند وتردد آنها در سطح شهر باعث تصادفات رانندگی و گسترش بیماری ها شده است.
رئیس شبکه بهداشت با اشاره به نقش نظارتی شبکه بهداشت و درمان گفت : اقدام و عملیات جمع آوری سگ های ولگرد در سطح شهر با شهرداری ها و در روستاها با دهیاری ها است و شبکه بهداشت نقش نظارتی در جمع آوری و کنترل جمعیت سگهای ولگرد سایر حیوانات مریض و مزاحم دارد.
دکتر داود کوشکی ادامه داد: در سه کارگروه سلامت مسئله سگ های ولگرد مطرح شده و در شمار مصوبات قرار گرفته است و سه نوبت نیز پیگیری این مصوبات انجام شده که در مجموع شش نوبت در کارگروه سلامت شهرستان این مسئله مطرح شده و قول های مساعدی شهردار ها و بخشداران از طرف دهیاران به ما داده اند.
کوشکی عنوان کرد: با توجه به سبک زندگی روستایی این مسئله در شهر بسیار بحرانی تر از روستا ها است تعداد سگ های ولگرد خیلی زیاد شده و روز به روز هم بر تعداد آنها افزوده میشود و عوامل بیماری زا بسیاری از طریق این سگ ها منتقل میشوند.
رئیس شبکه بهداشت و درمان جوین در مورد بیماری های که سگ های ولگرد عامل شیوع آنها هستند توضیح داد: با وجود آنکه جونده ها عامل اصلی انتقال سالک هستند ولی عامل این بیماری از طریق سگ نیز منتقل میشود ؛ بیماری لایم از طریق کنه های سگ , کیست هیداتیک که خیلی هم در جوین رایج شده است چون کیست هیداتیک در مدفوع سگ زندگی میکند و عمر زیادی داشته و خیلی سریع نیز منتقل میشود حتی مدفوع خشک و با آلوده کردن خاک به راحتی توسط باد می تواند جابجا شود و از طریق سبزیجات یا دست وارد بدن انسان یا حیوانات ( گاو و گوسفند) شده حتی منجر به مرگ شود.
کوشکی با اشاره به تعداد بالای گاز گرفتگی توسط سگ ها ادامه داد : میانگین هفته ای چهار مورد گاز گرفتگی داریم و این جدا از حوادثی مانند حمله به کودکان و زنان و تصادفاتی که سگ ها عامل آنها هستند میباشد.
دکتر کوشکی جمع آوری سگ های ولگرد را اولویت دوم بهداشتی شهر نقاب بعد از وضعیت نابسامان کشتارگاه این شهر دانست و عنوان کرد: تا کنون شهرداری اقدامی در این مورد انجام نداده و در صورت جمع آوری سگ ها وجود ناظر شبکه بهداشت الزامی است که هیچ صورتجلسه ای مبنی بر جمع آوری از طرف شهرداری تنظیم نشده است .
علیخانی در پاسخ به نحوه عملکرد شهرداری در مورد جمع آوری این سگها و گفت: متاسفانه وضعیت جغرافیای و اقلیمی منطقه به علت وجود صنایعی مانند مرغداری ها و همچنین وجود کشتارگاه در مرکز شهر عاملی برای افزایش شمار سگ های ولگرد شده است.
محمد امین علیخانی افزود : البته شهرداری از سال ۹۷ اقدام به انتقال کشتارگاه گرفته که به علت حواشی ایجاد شده هنوز موفق به انجام نشده است .
شهردار نقاب تشریح کرد: طبق دستورالعمل شهرداری دوبار کارگروه مربوطه را تشکیل داده ولی متاسفانه از سوی ادارات و دستگاه ها ذی ربط بسیار سرد برخورد شده و بسیاری نیز شرکت نکردند و برای حل این مشکل نباید یک اداره را متهم کرد.
شهردار نقاب تعداد سگ جمع آوری شده در هر ماه را بالغ بر ۱۵۰ قلاده عنوان کرد و توضیح داد: ما حدالمقدور اقدام به جمع اوری کرده ایم و به صورت روزانه نیز این کار انجام میشود و به صورت متوسط چهار یا پنج و بیشتر سگ در روز جمع آوری شده است.!!!
طبق بند ۳۱ ماده اساسنامه تشکیلات و سازمان دهیاری ها و بند ۱۵ ماده ۵۵ قانون شهرداری ها جلوگیری از شیوع امراض ساریه انسانی و حیوانی و جمع آوری حیوانات بلاصاحب و دفع حیوانات مریض مزاحم و ولگرد جزو وظایف شهرداری ها. و دهیاری ها است.
شهر نقاب مرکز شهرستان جوین بوده و جمعیت. آن ۱۴۰۰۰ نفر است.
خبرنگار: هادی آریانا