معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی با اشاره به اینکه خراسان رضوی از دیرباز از توانمندی، پتانسیل و ظرفیت بالایی در حوزه تولید پنبه برخوردار است، یادآور شد: تلاش میکنیم شهرک پوشاک و نساجی را با کمک صنعتگران و اصناف استان در مشهد ایجاد کنیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی با اشاره به اینکه خراسان رضوی از دیرباز از توانمندی، پتانسیل و ظرفیت بالایی در حوزه تولید پنبه برخوردار است، یادآور شد: تلاش میکنیم شهرک پوشاک و نساجی را با کمک صنعتگران و اصناف استان در مشهد ایجاد کنیم.
به گزارش اختر شرق و به نقل از فارس؛ معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی با اشاره به جایگاه و اهمیت استراتژیک محصول پنبه، گفت: اگر میخواهیم در روستاها شغل ایجاد کنیم و خانهها را در سطح روستاها تبدیل به کارخانه کنیم باید به محصول پنبه توجه جدی داشته باشیم.
علی رسولیان بابیان اینکه با بررسی وضعیت بازار و موضوع قاچاق و کالای خارجی باید مانع از ورود کالاهایی شویم که در داخل کشور تولید میشود، افزود: با توجه به اینکه عمده کالای قاچاق مربوط به محصولات نساجی است، اگر در این حوزه تولید خوب و باکیفیت داشته باشیم میتوانیم با نمونه محصولات خارجی رقابت کنیم.
وی با تأکید بر اینکه در شرایطی که با تحریم مواجه هستیم اما در بحث صادرات نساجی و پوشاک در کشور و استان از رشد ۳۶ درصدی برخوردار بودیم، ابراز کرد: اگرچه در سالهای گذشته یکی از رقبای جدی حوزه تولیدات، قاچاق بوده است اما تحریم و فشار در راستای مقابله با قاچاق نقش مهمی داشته است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی بابیان اینکه در استان به دنبال توسعه بخشهای تولیدی و زیرساختهای آن هستیم، بیان کرد: ۳۳ درصد تولید نخ در خراسان رضوی افزایشیافته است و امیدواریم این روند توسعه بهتر و بیشتری پیدا کند.
وی با اشاره به اینکه خراسان رضوی از دیرباز از توانمندی، پتانسیل و ظرفیت بالایی در حوزه تولید پنبه برخوردار است، یادآور شد: تلاش میکنیم شهرک پوشاک و نساجی را با کمک صنعتگران و اصناف استان در مشهد ایجاد کنیم.
رسولیان افزود: با مدیریت صحیح فرآیند میتوانیم در حوزه صادرات و مقابله با قاچاق اثرگذاری خوبی داشته باشیم و از سهم ۲ میلیاردی سوغات استان سهم قابلتوجهی به این حوزه اختصاص دهیم.
وی بابیان اینکه ۴۰ درصد محصولات پنبه را برای نیاز کشور وارد میکنیم، اظهار کرد: مجموعاً سالانه ۱۳۰ هزار تن پنبه در کشور تولید و وارد میشود و این در حالی است که ظرفیت واحدهای تولیدی بیش از ۱۸۰ هزار تن است بنابراین ضرورت دارد تفاوت ۵۰ هزار تنی این محصول را در میزان مصرف تغییر دهیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی با اشاره به اینکه در راستای افزایش تولید پنبه و توجه به این محصول بهعنوان یک محصول استراتژیک باید اقدامات و برنامهریزیهای علمی و راهبردی انجام شود، خاطرنشان کرد: آمادگی داریم طرح پایلوت الگوی اصلاح کشت پنبه را در خراسان رضوی اجرایی و پیگیری کنیم، چراکه صنعت برای توسعه وابستگی جدی به این محصول دارد.
وی با انتقاد از بروکراسی جدی در کشور گفت: با توجه به اینکه اختیارات در سطح شهرستانها و استانها محدود است و این تمرکزگرایی در کشور وجود دارد، متأسفانه همدلی در مسیر تولید و توسعه آنطور که باید وجود ندارد.
رسولیان با اشاره به اجرای طرح الگوی مثلث اقتصادی فرهنگی در خراسان رضوی افزود: در سایه اجرای این طرح خوشبختانه یک تعامل حداکثری در خراسان رضوی ایجادشده است بهطوریکه اگر یک سرمایهگذار بخواهد در این استان سرمایهگذاری انجام دهد موردحمایت مسئولان شهرستانی و استانی قرار دارد.
وی بابیان اینکه تاکنون هزار و ۱۲۰ تفاهمنامه در خراسان رضوی در اجرای طرح مثلث اقتصادی به امضا رسیده است و ۱۰۰ معین اقتصاد مقاومتی در خراسان رضوی آغاز به کارکرده است خاطرنشان کرد: در راستای توسعه اقتصادی روستا و مناطق مختلف و بهمنظور بهرهگیری از توانمندی مردم امور به بخش خصوصی واگذار کردیم بهطوریکه در مرحله نخست هزار و ۱۲۵ روستا را پیشبینی کردیم.