ششمین جشنواره رسانهای ابوذر در ایستگاه اختتامیه ششمین جشنواره رسانهای ابوذر خراسان رضوی برگزار و برگزیدگان بخشهای مختلف این جشنواره معرفی شدند.
به گزارش اخترشرق؛ مهدی شاد، مسئول بسیج رسانه خراسان رضوی در این مراسم اظهار کرد: از ابتدای جشنواره رسانهای ابوذر تلاش کردیم مسائل زیست بوم خراسان را دنبال کنیم و هویت رضوی و امام رضایی بودن مشهد بیش از هر مسئله دیگر برای ما مهم بوده است.
شاد با بیان اینکه فضای رسانهای استان، پویا، توانمند، مسئلهشناس و عالم است و جشنواره ابوذر، یک اقدام و تلاش برای پیشرفت در کار جبههای است، هیچ فردی به اندازه خبرنگار و فعالان رسانهای در عرصه حل مسئله توانمند نیست، تاکید کرد: ما در مشهد امام رضا علیه السلام در صف نگاه راهبردی امام رضا علیه السلام حرکت میکنیم و هر چه به این هویت ضربه بزند، در مقابل آن خواهیم ایستاد.
وی افزود: از امروز و با برگزاری اختتامیه جشنواره ششم، رویدادهایی با مدل آزادفکری و انتقال تجربه را آغاز خواهیم کرد.
همچنین فاطمه سهامی، دبیر ششمین جشنواره رسانهای ابوذر استان خراسان رضوی گزارشی از روند برگزاری ششمین جشنواره رسانهای ابوذر در استان ارائه کرد و با قدردانی از همه افرادی که در این جشنواره فعالیت و همکاری داشتند، گفت: در این دوره از جشنواره ۶۷ درصد از شرکت کنندگان را آقایان تشکیل میدادند، همچنین ۶۸.۳ درصد شرکت کنندگان مربوط به رسانههای مشهد و بقیه مربوط به رسانههای شهرستانها بوده است.
سهامی تصریح کرد: بیشترین آثار ارسالی به دبیرخانه جشنواره با ۲۳.۲ درصد مربوط به بخش مکتوب و گزارشهای ویدئویی در جایگاه دوم بیشترین آثار ارسالی قرار داشته است.
ضعف در شبکهسازی رسانهای
در این مراسم حجت الاسلام والمسلمین دکتر عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: استان خراسان رضوی به عنوان یکی از سه استان برتر از نظر تعداد رسانهها و یکی از دو استان برتر از لحاظ محتوای رسانهای شناخته میشود.
وی با اشاره به ابزارهای انتقال پیام در گذشته گفت: طی چند دهه گذشته استفاده از فضای مجازی شکل جدیدی به رسانهها داده شده است و سرعت انتقال پیام به حدی افزایش یافته که در کمتر از یک روز فیلمهای هالیوودی در فضاهای مختلف رسانهای پخش میشود.
خسروپناه با بیان اینکه امروزه در دنیا نوآوریهای مختلفی در زمینه علوم شناختی و دانش بنیانی میشود، اما اجازه نمیدهند علوم را منتقل کنند چون آنها از حوزه دانش بنیانها درآمد دارند، مطرح کرد: رسانه ابزاری انحصاری برای عدهای اختاپوس در دنیا شده و جریانهای فراماسونری به دنبال دستیابی به قدرت رسانهها هستند.
وی ادامه داد: امروز ابزار جنگ شناختی دشمن رسانه است و نیاز به فاعلیت رسانهای داریم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان این مطلب که در حوزه رسانه جبهه انقلاب اسلامی ضعف جدی داریم. مشکل، فعالیت رسانه فردی و جزیرهای است و رسانه انبوه نداریم، در شبکهسازی رسانهها ضعف جدی وجود دارد و پراکنده هستیم. این ضعف ما است، اظهار کرد: آن گونه که دشمن از رسانه استفاده میکند تا پیام کاذبانه خود را منتشر کند و بر مخاطب اثر بگذارد، رسانههای انقلاب در این بخش ضعیف هستند، در حالی که هم از دانش رسانه و هم از رویکرد انقلابی برخوردار هستند اما رسانه انبوه نیستند.
خسروپناه گفت: رهبر معظم انقلاب مهمترین ابزار در جهاد تبیین را رسانه میداند، زمانی جهاد تبیین اتفاق میافتد که جمعیت در آن وجود داشته باشد، جهاد ممکن است فردی باشد اما در مفهوم اصلی آن، تلاش مستمر و جمعیت شرط است، اگر لشکر شکل نمیگرفت، ایران نمیتوانست در هشت سال جنگ تحمیلی به پیروزی دست یابد.
به گفته وی، جنگ هشتساله، از نوع جنگ جهانی سوم بود که رزمندگان نگذاشتند یک وجب از خاک ایران در اختیار دشمن قرار گیرد.
حجت الاسلام خسروپناه در پایان خاطرنشان کرد: رسانهها باید شبکه رسانهای درست کرده و همه با هم یک پیام یکسان را منتشر کنند، در قصه اغتشاشات اخیر رسانههای معاند پیام را به سرعت به مخاطب منتقل کردند اما پیامهای رسانه انقلابی پراکنده بود، باید جبههسازی و شبکهسازی رسانهای در کل کشور شکل گیرد، اتاق فکری در این زمینه تشکیل شود تا این پیام منتقل شود، در این صورت رسانه انقلاب تاثیرگذار است.
تقدیم نشان ویژه شهید فرودی به پیشکسوت رسانهای استان
در ادامه این مراسم که با حضور خبرنگاران، مدیران رسانه و مسئولان برگزار شد، نشان ویژه شهید فرودی شامل خودنویس آن شهید گرانقدر که به رسم امانت در اختیار جشنواره ابوذر قرار گرفته است، به غلامرضا بنی اسدی پیشکسوت رسانهای استان تقدیم شد.
این نشان به مدت یک سال در اختیار غلامرضا بنی اسدی قرار گرفت و سال آینده به برگزیده جشنواره هفتم ابوذر تحویل داده خواهد شد.
در این مراسم فاطمه سهامی از سوی رئیس سازمان بسیج رسانه استان خراسان رضوی به عنوان دبیر هفتمین جشنواره رسانهای ابوذر استان خراسان رضوی معرفی شد.
در ادامه براساس آراء هیئت داوران جشنواره، رتبههای برتر بخشهای مختلف این جشنواره به شرح زیر اعلام شد:
بخش پادکست:
حسین شجاع با عنوان «ترور» رتبه نخست، سارا اکبری با عنوان «خرید مکتب انصاف» رتبه دوم و سید مسلم احمدی با عنوان «عشق زیر خاکستر» رتبه سوم جشنواره معرفی شد.
بخش تیتر:
طاهره فخر داودلی با عنوان «کشفی نو از کشف رود» رتبه نخست، مهدی عسکری با عنوان «نقش باند یا نقص هواپیما» رتبه دوم و محمدحسین مروج کاشانی با عنوان «با اجازه آقا امام رضا (ع) بله» رتبه سوم جشنواره معرفی شدند.
بخش عکس:
هادی دهقانپور با عنوان «در استادیوم» رتبه نخست این بخش را به خود اختصاص داد و احمدرضا مختاری فر با عنوان «شادی زعفرانی» به عنوان رتبه دوم جشنواره معرفی شد.
بخش گزارش مکتوب:
سمانه علی اکبری با عنوان «فلفل قرمز ایرانی در دام خام فروشی» رتبه نخست این بخش را به خود اختصاص داد و محبوبه فرامرزی با عنوان «بدون جان پناه در شبهای هور» به عنوان رتبه دوم جشنواره و الهام مهدیزاده با عنوان «نسخه پیچی ناشناس با مهر سرشناس» به عنوان رتبه سوم جشنواره معرفی شد.
هم چنین مصطفی قطبی با عنوان «نگاه ویژه دولت مردمی به حوزه نخبگان» به عنوان اثر شایسته تقدیر معرفی شد.
بخش گزارش ویدئویی:
فاطمه سلطانی با عنوان «صدای رضا» رتبه نخست این بخش را به خود اختصاص داد و محمدیاسین وفائیان با عنوان «اعتیاد شیک و بیبو» به عنوان رتبه دوم و مصطفی طهان به عنوان رتبه سوم جشنواره معرفی شدند.
همچنین هدی زاهدی با عنوان «خانههای چراغ خاموش» جایزه ویژه این بخش را دریافت کرد.
بخش مجموعه عکس:
میثم دهقانی با عنوان «زیارت با پای پیاده» رتبه نخست این بخش را به خود اختصاص داد، جواد قنبری با عنوان «اعزام کاروانهای پیاده به سمت مشهد» به عنوان رتبه دوم جشنواره و سید حمیدرضا حسینی با عنوان «باران بهشت» به عنوان رتبه سوم جشنواره معرفی شد.
بخش مستند:
محمدمهدی سرشت با عنوان «پسرخاله ها» رتبه نخست این بخش را به خود اختصاص داد و علیرضا باغشنی با عنوان «پرده دوم» و صادق رمضانی مقدم با عنوان «در این بهشت بیپایان» به عنوان رتبه دوم مشترک این بخش جشنواره معرفی شدند.
هم چنین محمدمهدی خالقی با عنوان «عمو سام تو را میخواهد» و حامد پویان با عنوان «کهکشان» به عنوان رتبه سوم مشترک این بخش جشنواره معرفی شدند.
بخش مصاحبه:
مهدی عسکری با عنوان «تشکیل سازمان اجرایی حاشیه شهر مشهد نیازمند حمایت دولت است» رتبه نخست این بخش را به خود اختصاص داد و محسن فاطمی نژاد با عنوان «حضرت فاطمه زهرا (س) آغازگر سیاسی» به عنوان رتبه دوم جشنواره و مجید حسین زاده علاقه بندان با عنوان «ساخت مدرسه با پول تو جیبی ۲۸۴ دانش آموز» به عنوان رتبه سوم این بخش جشنواره معرفی شدند.
همچنین ریحانه برومند با عنوان «تاکسی شکلاتی» به عنوان اثر شایسته تقدیر معرفی شد.
بخش موشن گرافی:
احسان سرابی راد رتبه نخست این بخش را به خود اختصاص داد و رضا حاتمی وفا به عنوان رتبه دوم جشنواره معرفی شد و رضا کفاشیان بشرویه به عنوان رتبه سوم جشنواره معرفی شد.
بخش یادداشت:
علیرضا خوش گفتار با عنوان «جنگ ترکیبی در موقعیت رسانه» به عنوان اثر شایسته تقدیر معرفی شد.
سعید سید حسین زاده با عنوان «راه کنترل نرخ ارز» رتبه نخست این بخش را به خود اختصاص داد و محمدرضا سالار مقدم حصاری با عنوان «جلوههای ارادت» به عنوان رتبه دوم جشنواره و ایمان صلواتی با عنوان «شیطان در لباس عزا» به عنوان رتبه سوم جشنواره و معرفی شدند.
بخش هنر و رسانه:
مریم اکبرزاده رتبه نخست این بخش را به خود اختصاص داد و «هاله وجدانی اکبرزاده» به عنوان رتبه دوم این بخش جشنواره و محبوبه جوادیپور به عنوان رتبه سوم این بخش جشنواره معرفی شدند.
همچنین در بخش برنامهسازی در فضای مجازی حمیدرضا مهدیپور با عنوان «کافی شات» جایزه ویژه این بخش را به خود اختصاص داد.
خبرنگار: زهرا بیات