دستگاه جداسازی کلاله زعفران در زاوه خراسان رضوی آزمایش شد
دستگاه جداسازی کلاله زعفران در زاوه خراسان رضوی آزمایش شد

دستگاه جداسازی کلاله زعفران که توسط پژوهشگران دانشگاه صنعتی شریف ساخته شده است در شهرستان زاوه تست گردید.

مدیر صنایع تبدیلی کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی با اعلام این خبر گفت: با توجه به مشکل بودن جداسازی کلاله از گل زعفران و همچنین کاهش یافتن کیفیت آن در حین جداسازی به وسیله نیروی انسانی، با مکانیزه کردن عملیات جداسازی این مشکلات کاهش پیدا می‌کند.

وی افزود: با عنایت به افزایش اهمیت این گیاه در مصارف خوراکی و صنعتی و مخصوصا دارویی و نیز افزایش میزان کشت آن و نبود نیروی انسانی کافی، مکانیزه کردن آن ضروری است.

مجید رضائی فریمانی بیان کرد: در صورت تایید نهایی این دستگاه تولید کنندگان میتوانند نسبت به راه اندازی خط فرآوری زعفران با این تجهیزات با کیفیت مناسب اقدام نمایند

مدیر صنایع تبدیلی کشاورزی سازمان جهاد گفت: تست‌های اولیه دستگاه در شهرستان زاوه انجام و پس از تایید نهایی بکار گیری خواهد شد.

لازم به ذکر است؛ خراسان رضوی مقام اول تولید و سطح زیر کشت زعفران در دنیا را داراست. در سال گذشته مقدار ۳۲۸ تن در ۹۱ هزار و۳۴۷ از مزارع استان محصول زعفران را داشته ایم. شهرستانهای زاوه و تربت حیدریه به ترتیب با تولید ۱۲۵۰۰ و ۸۸۰۰ تن پیشرو در تولید محصول بوده اند.

image_printچاپ مطلب