دستگاه جداسازی کلاله زعفران که توسط پژوهشگران دانشگاه صنعتی شریف ساخته شده است در شهرستان زاوه تست گردید.
مدیر صنایع تبدیلی کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی با اعلام این خبر گفت: با توجه به مشکل بودن جداسازی کلاله از گل زعفران و همچنین کاهش یافتن کیفیت آن در حین جداسازی به وسیله نیروی انسانی، با مکانیزه کردن عملیات جداسازی این مشکلات کاهش پیدا میکند.
وی افزود: با عنایت به افزایش اهمیت این گیاه در مصارف خوراکی و صنعتی و مخصوصا دارویی و نیز افزایش میزان کشت آن و نبود نیروی انسانی کافی، مکانیزه کردن آن ضروری است.
مجید رضائی فریمانی بیان کرد: در صورت تایید نهایی این دستگاه تولید کنندگان میتوانند نسبت به راه اندازی خط فرآوری زعفران با این تجهیزات با کیفیت مناسب اقدام نمایند
مدیر صنایع تبدیلی کشاورزی سازمان جهاد گفت: تستهای اولیه دستگاه در شهرستان زاوه انجام و پس از تایید نهایی بکار گیری خواهد شد.
لازم به ذکر است؛ خراسان رضوی مقام اول تولید و سطح زیر کشت زعفران در دنیا را داراست. در سال گذشته مقدار ۳۲۸ تن در ۹۱ هزار و۳۴۷ از مزارع استان محصول زعفران را داشته ایم. شهرستانهای زاوه و تربت حیدریه به ترتیب با تولید ۱۲۵۰۰ و ۸۸۰۰ تن پیشرو در تولید محصول بوده اند.