دبیر نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی اظهار کرد: با تغییر استاندار خللی در پیاده سازی این مدل ایجاد نخواهد کرد و در سطح استان تلاش خواهیم کرد تا طرح مذکور را در تعامل با استاندار جدید، پیش ببریم.
به گزارش اختر شرق؛ علی اکبر لبافی در این باره اظهار کرد: مدل مثلث اقتصادی و احیای مسئولیتهای اجتماعی با همت وزیر صمت و بخش خصوصی در سطح ملی در حال شکل گیری است هرچند همانند بسیاری از فعالیتهای اقتصادی فرهنگی و سیاستهای اقتصادی که تاثیرپذیر است ازنگرش و نگاه مسئولان و وابستگی زیادی به استاندار و استانداری و فرمانداران دارد، اما تلاش میکنیم که با تغییرات اخیر خللی در روند اجرا ایجاد نکند و بتوانیم از این فرصتی که برای توجه به بهبود وضعیت اقتصادی مردم در شرایط سخت اقتصادی پیش آمده، هرچند کوچک به توانمندسازی مردم در روستاها و شهرها کمک کنیم.
لبافی بیان کرد: مدل مثلث اقتصادی در سطح ملی در حال شکل گیری است. این مدل از سوی رزم حسینی، استاندار پیشین و وزیر فعلی صمت در نشستهایی که من و معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری حضور داشتیم، برای تمامی کمیسیونهای تخصصی مجلس و مجمع نمایندگان استانها و حتی در صحن علنی مجلس ارائه شده و قاطبه وکلای مردم در خانه ملت نیز بر ظرفیتهای آن صحه گذاشته اند.
وی تاکید کرد: این مدل نه تنها در خراسان بلکه میتواند در استانهای مختلف در غالب احیای مسئولیتهای اجتماعی فراگیر شود. همچنین وزیر صمت نیز به دنبال آن است تا ۵۰۰ شرکت بزرگ را برای همراهی با هدف احیای مسئولیتهای اجتماعی این طرح آماده کند.
دبیر نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: تاکنون ۴۳۸۶ کسب و کار خرد و متوسط توسط ۱۷۱ معین اقتصادی در سامانه به ثبت رسیده است. همچنین سه هزار و ۱۳۹ فعالیت اقتصادی از ۱۳۶ معین اقتصادی توسط گروه کارشناسی نهاد مردمی مورد بررسی و تایید قرار گرفته است. علاوه بر این از مجموع ۳ هزار و ۱۳۹ پروژه کسب و کار خرد و متوسط، ۱۷۶۰ فعالیت به بهره برداری رسیده است که با اجرای کامل آن میتوان ۲۰ هزار فرصت شغلی و یا بهبود سرانههای درامدی در استان ایجاد کرد. بیش از دو هزار و ۱۶۰ نفر شاغل یا بهبود یافته سرانه درامدی نیز اقدام به درج مشخصات و کد ملی خود نموده اند.
لبافی تصریح کرد: مدل مثلث توسعه اقتصادی یک طرح خیرخواهانه و فرهنگی است که از اوایل سال ۹۸ بانظر مهندس رزم حسینی در استان شکل گرفت. تحکم قانونی و بودجه دولتی در این مدل وجود ندارد، چرا که این مدل در راستای مسئولیتهای اجتماعی دنبال شده است، چنان که شرکتها و واحدهای اقتصادی نسبت به مردم پیرامونی خود و توانمندسازی آنان مسئول هستند. این طرح در غالب کشورهای دنیا در حال اجرا بوده و توفیقات خوبی کسب نموده است و نقش بخش خصوصی بسیار اثر گذار بوده است.
وی بیان کرد: شهرستانهای پیشرو در پیادهسازی الگوی مثلث توسعه اقتصادی شامل کاشمر، خلیل آباد، بردسکن، سبزوار، فیروزه، تربت حیدریه، رشتخوار، صالح آباد، درگز و… است. شهرستانهای بجستان، گناباد، خواف، تربت جام نیز در ردههای دوم و شهرستانهای مشهد، فریمان، زاوه، نیشابور، چناران و… در رده متوسط به پایین و سرخس و کلات نیز در وضعیت نامناسب قرار دارند.
لبافی در بخشی از سخنان خود در رابطه با موانع پیش روی مدل مثلث توسعه اقتصادی خاطرنشان کرد: توسعه روستایی وابستگی نزدیکی نزدیکی به مسئولان محلی، دارد.
وی ادامه داد: مناطقی که مسولان محلی پای کار هستند، دهیاران، بخشداران، فرمانداران، مردم به میدان فراخوانده شدهاند کار خوب شده ولی جاهایی که کمتر به این مهم توجه شده است اتفاقی موثر صورت نگرفته است.
لبافی با بیان این مطلب که بعد از انقلاب همه زیر ساخت را بردیم به روستا ولی، بیست و پنج میلیون روستایی حاشیه نشبن شهرهای بزرگ درست کردیم، چرا؟ زیرا کسب و کار و درامد نبردیم، تصریح کرد: به بیان دیگر یکی از مهمترین موانع توسعه روستاهاعدم تزریق منابع بانکی به ساکنین روستا بود، چرا که روستاییان فاقد وثیقه لازم برای دریافت تسهیلات بودند. در حال حاضر عملا در استان خراسان رضوی حدود ۶۰ درصد از زمینها فاقد سند هستند و ۴۰ درصد از زمینهایی که دارای سند هستند نیز وثایقشان از سوی بانکها مورد پذیرش قرار نمیگیرد و این در حالی است که قانون بهره وری بخش کشاورزی و قانون رفع موانع تولید تکلیف به قبول این ظرفیتها نموده اند.
لبافی تاکید کرد: به نظر میرسد اصلاح رویکردها و رویهها در این بخش میتواند تا حد زیادی گره گشا بوده و به هدایت سرمایهگذاریها به بخشهای روستایی منجر شود.