جانشین معاون میراثفرهنگی اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسانرضوی گفت: درختان باغ نادری مشهد، کهنسال هستند و ما نمی توانیم در اثری که ثبت ملی شده دخل و تصرف کنیم و برای این موارد باید طراحی صورت گیرد و در شورای فنی استان و کشور بررسی و تایید شود.
به گزارش اختر شرق؛ احسان زهره وندی با بیان این مطلب در پاسخ به درخواست یکی از شهروندان مبنی بر ایجاد تغییرات در فضای سبز باغ نادری، با بیان این مطلب افزود: تمام حوض ها و محوطه سازی با اثر تاریخی هماهنگ است، از نظم هندسی حساب شده ای پیروی می کند و تناسبات و اندازه های خاص خود را دارد و این گونه نیست که ما بتوانیم در یک اثر تاریخی فرهنگی که خود محوطه آن هم اثر تاریخی است برکه بسازیم.
وی تصریح کرد: این مکان یک محل تاریخی و فرهنگی است و موضوع آن با پارک کاملا متفاوت است و به لحاظ تاریخی و معماری، از فاخرترین آثار است و در پارک هایی مانند ساعی و لاله چنین معماری را شاهد نیستیم.
زهره وندی با اشاره به اینکه ما اصولا سعی می کنیم یک اثر تاریخی و معماری را به همان صورت ابتدایی آن حفظ کنیم، عنوان کرد: ممکن است امکاناتی برای به روزرسانی به آن اضافه کنیم به طور مثال نورپردازی و خدمات رسانی بهتر به مردم را می توانیم انجام دهیم.
او با تاکید بر این موضوع که این محل را نمی توانیم پارک تلقی کنیم، مطرح کرد: در پارک می شود انواع گیاهان را کاشت و ساختمان ها و راه های متفاوت ایجاد کرد اما در در مقوله اثر تاریخی فقط می توانیم بروزرسانی انجام دهیم.
جانشین معاون میراثفرهنگی اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسانرضوی با بیان این که اثر تاریخی نزد ما امانتی است که باید به نسل بعدی تحویل دهیم، اظهار کرد: به روزرسانی نیز باید به صورتی باشد که برگشت پذیر باشد که اگر طرح بهتری وجود داشت اجرا کنیم و خدشهای به اصل اثر وارد نشود به همین دلیل کارهایی که انجام می دهیم بسیار محتاطانه است.
زهره وندی با طرح این موضوع که خلاقیت هایی چون برکه را می توانیم در پارک ها و محل های جدیدی که ایجاد می شود درست کنیم، خاطرنشان کرد: در مقوله آثار فرهنگی و تاریخی سعی می کنیم گل و گیاهی که استفاده می کنیم مرتبط با باغ سازی ایرانی باشد، به طور مثال در آرامگاه فردوسی گل خارجی نداریم و تمام گل ها ایرانی است چرا که باید از سنت ایرانی تبعیت کنیم.
وی با بیان این که بیشتر حوضهای موجود در باغ نادری متعلق به اصل بنای تاریخی است، تصریح کرد: حوض ها نیاز به محافظت و مرمت دارد و برنامه هایی برای آن داریم که با توجه به اعتباراتی که به ما تخصیص داده می شود، در سال آینده به تدریج اجرایی می کنیم.
جانشین معاون میراثفرهنگی اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسانرضوی درباره امکان ایجاد تغییرات در محوطه باغ نادری گفت: نورپردازی جدید فضای سبز در شورای فنی مصوب شده که در سال آینده اجرایی می کنیم و فضای سبز نیز اگر نیاز به بازپیرایی داشته باشد طبق ضوابط و اصول تعریف شده انجام میشود.