توسعه کشت گلخانه‌ای به صورت مدرن در شهرستان مشهد
توسعه کشت گلخانه‌ای به صورت مدرن در شهرستان مشهد

مسئول باغبانی جهاد کشاورزی شهرستان مشهد گفت: در سال‌های اخیر توسعه کشت گلخانه‌ای به صورت مدرن در نقاط مختلف کشور از جمله شهرستان مشهد مورد توجه قرار گرفته است.

به گزارش اختر شرق؛ مسئول باغبانی جهاد کشاورزی شهرستان مشهد در این باره عنوان کرد: در شهرستان مشهد به مدد بهره‌مندی از شرایط آب و هوایی، موقعیت جغرافیایی، حاصلخیزی اراضی، فراهم بودن زیر ساخت‌ها از جمله آب، برق، گاز، جاده مناسب و همچنین دسترسی به بازار فروش مناسب داخلی و خارجی زمینه را برای توسعه گلخانه‌ها فراهم و در سال‌های اخیر روند توسعه گلخانه‌ها به طور جدی پیگیری و اجرایی شده است.

وی ادامه داد: نقش مهم و موثر در کاهش مصرف آب و افزایش راندمان آبیاری، امکان کنترل عوامل محیطی موثر در تولید محصول و همچنین کنترل آفات و بیماری‌های گیاهی، افزایش راندمان تولید، امکان تولید و عرضه محصول خارج از فصل با قیمت مناسب و اشتغالزایی بالا از عوامل توجه جدی مسئولان به موضوع توسعه کشت‌های گلخانه‌ای شده است.

جعفری با بیان اینکه در حال حاضر شهرستان مشهد با حدود ۴۷۶ واحد گلخانه‌ای فعال به مساحت بیش از ۱۳۰ هکتار و تولید سالانه بیش از ۱۶ هزار تن محصول سبزی و صیفی و گیاهان دارویی، رتبه نخست را در بین شهرستانهای استان دارا است، گفت: به ازای هر هکتار از اراضی گلخانه‌ای برای ۱۰ نفر به طور مستقیم و برای ۳۰ نفر بصورت غیر مستقیم ایجاد شغل می‌شود. میزان صرفه جویی در مصرف آب در کشتهای گلخانه‌ای در حدود ۳۵ می‌باشد که با توجه به خشکسالی‌های سالهای اخیر و بحران کم آبی حاکم در کشور و استان بسیار حایز اهمیت می‌باشد.

مسئول باغبانی جهاد کشاورزی شهرستان مشهد بیان کرد: در گلخانه‌های شهرستان علاوه بر تولید انواع سبزی و صیفی، انواع گل و گیاهان زینتی تولید که در صورت فراهم کردن زمینه صادرات به کشورهای همجوار قابلیت ارز آوری بسیار بالایی خواهد داشت.

جعفری با اشاره به اینکه باتوجه به اینکه عوامل محیطی نظیر دما، تغذیه، آب، نور و همچنین آفات و بیماری‌های گیاهی در کشتهای گلخانه‌ای قابل کنترل می‌باشد، محصول تولیدی علاوه بر عملکرد بالا، دارای کیفیت و مرغوبیت بالا و مناسب صادارات است، تاکید کرد: در محصولات گلخانه‌ای شهرستان مشهد برای دفع آفات از روش‌های تلفیقی از جمله تله‌ها ی نوری، کارت‌های زرد و همجنین روشهای بیولوژیک برای مبارزه و دفع آفات و بیماری‌ها استفاده می‌شود و امکان تولید محصول سالم فراهم است.

image_printچاپ مطلب