جلسه شیوههای ترویج کتابخوانی در مدارس و تبیین شیوهنامه جام باشگاههای کتابخوانی در سالن همایشهای کانون شهید مطهری شهر قدمگاه نیشابور برگزار شد.
به گزارش اختر شرق؛ رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان نیشابور ضمن تسلیت شهادت سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی اظهار کرد: جام باشگاههای کتابخوانی کودک و نوجوان طرح و برنامه ملی برای ترویج و گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی است.
علیرضا سیدآبادی گفت: پس از آموزشهای لازم هر مربی که بیشتر دریکی از دستگاههای آموزشی یا فرهنگی شهر فعال است (معلمان، مربیان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، کتابداران کتابخانههای عمومی و غیره) میتواند باشگاههای کتابخوانی کودک و نوجوان را راهاندازی کنند.
وی خاطرنشان کرد: هدف اصلی از برگزاری این باشگاهها، کتابخوانی گروهی کودکان و نوجوانان است که با محیط کتابفروشی، انتخاب و خرید کتاب، مطالعه و بحث درباره کتاب، چرخش کتاب در میان همسالان، ارتباط با نویسنده، برقراری ارتباط مستقیم میان نویسندگان کودک و نوجوان با خوانندگان و… آشنا میشوند.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان نیشابور تصریح کرد: با توجه به اینکه ۲۵ دی ۹۸ بهعنوان فرصت ارسال آثار و مستندات باشگاهها در نظر گرفتهشده بود ولی به دلیل بروز مشکلات در ثبت باشگاهها و دسترسی به اینترنت به وجود آمده و همچنین درخواستهای مکرر در تمدید مهلت تعیینشده، لذا مهلت ارسال آثار و مستندات باشگاهها به دبیرخانه شهرستانها تا ۱۰ بهمن ۹۸ تمدیدشده است و داوری شهرستانها از ۱۱ تا ۱۵ بهمن و داوری نهایی از ۱۹ بهمن ۹۸ شروع خواهد شد.
رئیس اداره آموزشوپرورش زبر خان نیز با تسلیت شهادت سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی عنوان کرد: سردار سلیمانی در قلب ایرانیان جا داشت و اخلاص، اطاعت در عمل، توجه واقعی به مردم، انقلابی بودن، جهاد و مقاومت از ویژگیهای بارز سردار شهید سپهبد قاسم سلیمانی بود و تمام خصوصیات یک اسوه واقعی را داشت.
سید مجتبی تاراش ادامه داد: ابعاد شخصیتی سردار شهید سلیمانی بسیار گسترده است و باید در مدارس و در کتب درسی بهعنوان یک قهرمان ملی کار شود و ما نیز باید پیرو راه این شهید والامقام باشیم و بهطور یقین جوانان و نوجوانان ادامهدهنده راه حاج قاسم سلیمانی خواهند بود.
تاراش بابیان اینکه هدف اصلی از برگزاری این باشگاهها، کتابخوانی گروهی کودکان و نوجوانان است تأکید کرد: از مهمترین اهداف این طرح میتوان بهبود کار گروهی، افزایش سرانه مطالعه نسل آینده، تقویت فرهنگ گفتوگو و تقویت استدلال و مهارت در بحث و بررسی و قدرت تحلیل و تفکر انتقادی در کودکان و نوجوانان، آشنایی بچهها با محیطهای مرتبط با کتاب و تبدیل فضاهای عمومی موجود به فضاهایی مناسب برای مطالعه فردی و گروهی و کمک به گسترش تبلیغ و معرفی کتاب را میتوان نام برد.
وی تأکید کرد: باید به کتاب و کتابخوانی اهمیت ویژهای در مدارس بدهیم به دلیل اینکه رشد جامعه بالاتر میرود.
رئیس اداره آموزشوپرورش زبر خان تصریح کرد: مطمئن باشید با تلاش و پشتکار و اجرای برنامههای متفاوت فرهنگی میتوانید در جامعه تغییرات مطلوبی ایجاد کنید، مانند روستای حصار، با تلاشی که در امر کتاب و کتابخوانی داشت توانست روستای برتر دوستدار کتاب در کشور شود.
لازم به ذکر است؛ در حاشیه این جلسه، دو کارگاه آموزشی در خصوص تشکیل باشگاههای کتابخوانی و شیوههای نوین ترویج کتاب توسط کارشناسان و مروجان کتابخوانی ویژه مدیران مدارس زبر خان برگزار شد و از روستای حصار زبر خان بهعنوان روستای برتر دوستدار کتاب در کشور بازدید گردید.