عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق علیه السلام گفت: چون اختلاس شده من حجابم را رعایت نمیکنم، این یک فریب رسانهای است که کم کاری سیاستگذاران نباید به لجبازی جوانان بیانجامد.
به گزارش اختر شرق؛ علی غلامی، عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق علیه السلام در همایش حجاب اسلامی در کشاکش اخلاق و قانون گفت: وقتی تخلفی انجام میشود میگوئیم به من ربطی ندارد اما زمانی که اختلاس میشود میگوئیم حالا که اختلاس شده پس من حجابم را رعایت نمیکنم، این موضوع یک فریب رسانه است.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق علیه السلام عنوان کرد: در همه جای دنیا نظارت قانونی و همگانی وجود دارد اما ما این وظیفه را برای خودمان قائل نیستیم و آن را از دولت طلب میکنیم، دولت که نمیتواند در همه جا ناظر بگذارد، اصل هشتم قانون اساسی بر امر به معروف و نهی از منکر بین مردم و بین مردم و حکام تأکید دارد اما ما این وظیفه را انجام نمیدهیم و وقتی به تبعاتش میرسیم به واسطه آن تبعات از یک جای دیگر میزنیم، یعنی میبینیم تخلفی انجام میشود میگوئیم به من ربطی ندارد، آن تخلف میشود اختلاس و بعد میگوئیم حالا که اختلاس شده پس من حجابم را رعایت نمیکنم، نظارت مردمی و همگانی را رعایت نمیکنیم و بعد انتظار داریم با نظارت قانونی همه چیز حل شود، اگر مردم منتظرند صرفا با نظارت قانونی این کشور درست شود احتمالا به عمر ما قد نخواهد داد.
وی با اشاره به اینکه حجاب یک مبانی دارد، خاطرنشان کرد: این مبانی تبیین نشده لذا ما از شناخت به گرایش و از گرایش به رفتار نرسیدیم، ما مبانی فردی، اجتماعی و خانوادگی برای حجاب داریم. مبنای فردی سه چیز است؛ نخست اینکه با بیحجابی آرامش روانی مرد و زن از بین میرود، اگر پوشش و عفاف را رها کنیم این حد ندارد، نتیجه میشود ایجاد رقابت در دلبری و خودنمایی که برندهای ندارد. این رقابت در بیحیایی و بدپوششی و بیعفتی مال میخواهد و جمال که عده زیادی این را ندارند. دوم اینکه ارزش انسانی زن از بین میرود، اگر پوشش کنار رود یعنی به مرد و زن میگوئیم جنسیتت را جلو بگذار و سه اینکه وجه تمایز ما از حیوانات پوشش است اینها مبانی فردی در حجاب است.
این استاد دانشگاه همچنین در خصوص مبنای خانوادگی حجاب، تصریح کرد: خانواده کارکردهای متفاوت دارد، یکی از آنها کارکرد جنسی است اگر ما فضای جامعه را عفیفانه نگه داشتیم انحصار روابط جنسی برای خانواده حفظ میشود، اما اگر آنها جذابیتشان را برای هم از دست دادند، همسر تبدیل به زندانبان میشود. مبنای اجتماعی هم این است که اگر فضای کار، تلاش، علم از آن خاصیت خودش به خاصیت جنسیتی تبدیل شد باید منتظر عواقبش باشید. این مبانی را ما باید در شناخت حجاب میگفتیم، دوم باید الگوسازی میکردیم که آنچه من شناحتم برایم جذاب جلوه کند، من دانستم و خواستم حالا باید بتوانم آن را تهیه کنم، من اگر منطقی بار آمده باشم، این مبانی را میفهمم و به کار میبندم، فردی که منطقی است به جای لجبازی خیر خودش را در نظر میگیرد. لذا کمکاریهای سیاستگذاری ما در امر پوشش نباید به لجبازی دختران و پسران ما بینجامد.
غلامی در پایان گفت: ما باید در این عمل بکوشیم تا جامعهای پاک داشته باشیم.
خبرنگار: سمانه جعفری