بردسکن قطب تولید محصول زیره سیاه در خراسان رضوی
بردسکن قطب تولید محصول زیره سیاه در خراسان رضوی

مدیر جهاد کشاورزی بردسکن گفت: شهرستان بردسکن به لحاظ سطح زیرکشت محصول زیره سیاه با ۳۰ هکتار در سطح استان خراسان رضوی پیشتاز است.

به اختر شرق؛ مهدی مسروری در حاشیه بازدید از روند برداشت زیره سیاه (کوهی) در روستای برجک از توابع شهرستان بردسکن به خبرنگار ما اظهار کرد: با توجه به شرایط اقلیمی و خشکسالی‌های پی درپی یکی از گیاهان کم آب طلب، مقرون به صرفه و دارای در آمد بالای اقتصادی محصول زیره سیاه است که در راستای ترویج و توسعه آن شهرستان بردسکن اولین شهرستان در سطح استان می‌باشد که این محصول را زراعی کرد.

وی با بیان اینکه با استقبال کشاورزان در بیش از ۱۰ نقطه از روستاهای کوهپایه شهرستان این محصول کشت و تولید می‌شود افزود: از هر هکتار به طور متوسط بیش از ۷۰۰ کیلو گرم زیره سیاه برداشت می‌شود که ارزش اقتصادی این محصول برای کشاورزان منطقه ۲۰ میلیارد تومان است.

مسروری با اشاره به اینکه زیره سیاه بردسکن امروز در کشور به یک برند تبدیل شده است گفت: خاستگاه محصول زیره سیاه که به همت کارشناسان جهاد کشاورزی بردسکن آن را از کوه به مزرعه کشت ترویج داده اند، روستای برجک از توابع شهرستان بردسکن است که چند سالی است این محصول در بین کشاورزان با توجه به شرایط اقلیمی منطقه ترویج و توسعه پیدا کرده است.

وی اظهار داشت: خوشبختانه در روز مزرعه محصول زیره سیاه که به صورت استانی در روستای برجک برگزار شد، سایر کشاورزان استان با الگو برداری از این شهرستان به کشت این محصول رو آورده‌اند و شهرستان بردسکن به عنوان اولین شهرستان استان این محصول را در استان ترویج داده است.

image_printچاپ مطلب