مدیرعامل انجمن اوتیسم خراسان رضوی گفت: موردی که جامعه اخیراً به علت بروز کووید ۱۹ با آن مواجه است داستان هر روزه زندگی برخی از خانوادههای اوتیسم است یعنی خود قرنطینگی.
به گزارش اختر شرق؛ این خانوادهها با قرنطینه بیگانه نیستند و خانوادههای زیادی داریم که به دلیل عدم آشنایی جامعه با این طیف و نگاههای سنگین به رفتار این فرشتهها سالهاست که با مقوله فاصله گذاری اجتماعی و خود قرنطینگی دست و پنجه نرم میکنند که در حال حاضر از هر ۵۴ تولد یک مبتلا به طیف اوتیسم در دنیا گزارش شده است.
آرزو حیدریان مدیرعامل انجمن اوتیسم خراسان رضوی در خصوص ساختار و عملکرد این انجمن گفت: این انجمن سعی کرده است در مقولههایی مانند حمایت از بیماران در حوزههای درمانی، آموزش و بحث حرفه آموزی منجر به اشتغال و ایجاد نشاط اجتماعی برای خانوادهها فعالیت گسترده داشته باشد. همچنین در نظر گرفتن راهکارهایی برای کاهش هزینههای اقتصادی و کم کردن بار مالی و فشار ناشی از بیماری در خانوادههایی که کودکان مبتلا دارند، یکی دیگر از اهدافی است که به آن پرداخته میشود.
وی افزود: هدف از تشکیل انجمن اوتیسم خراسان رضوی، پرداختن به نیازهای واقعی جامعهای است که کودکان مبتلا به اوتیسم در آن زندگی میکنند. در این انجمن، علاوه بر عضو شدن خانوادههای مبتلایان، کارشناسان، پزشکان و شماری از متخصصان همکاری خود را اعلام کردهاند همچنین برخی از همکارانی که در زمینههای توانبخشی کودکان مبتلا به اوتیسم تخصص دارند، در این انجمن فعالیت میکنند. یکی دیگر از اهداف مهمی که در این انجمن حائز اهمیت است، بحث آموزش و حمایت در راستای آگاه سازی خانوادهها است تا انجمن با همکاری خانوادهها به چشماندازها دست پیدا کند.
وی در خصوص مشکلات اساسی این خانوادهها که با آن دست و پنجه نرم میکنند و تلاش انجمن برای مرتفع ساختن مشکلات آنها عنوان کرد: هزینههایی که به صورت ماهانه خانوادهها برای درمان و آموزش کودکان متحمل میشوند، فشار اقتصادی سنگینی را به آنان وارد میسازد. این بیماری برای خانوادهها هزینههای زیادی دارد از این رو انجمن طرحی را تحت عنوان طرح شبکه همیاران اوتیسم راه اندازی کرده است که حدود ۳۰ مرکز و متخصص برای همکاری با انجمن اعلام آمادگی کردهاند. از این رو خانوادههای عضو انجمن میتوانند با مراجعه به ایشان، برای بهبود کودکان خود اقدام نمایند.
حیدریان گفت: انجمن، فعالیتهای گستردهای داشته است و توانسته است از طریق اطلاع رسانی و آگاه سازی جامعه برای داشتن یک تعریف درست از اوتیسم، مانند برگزاری همایشها و کارگاههای آموزشی با موضوعات شناخت اوتیسم، اختلال طیف اوتیسم، و مسئولیتهای اجتماعی نوجوانان، نصب بنر، برپایی نمایشگاههای مختلف و تخصصی برای ارائه دستاوردهای این کودکان و خانوادههای ایشان ، توزیع پمفلت های آموزشی، برگزاری جلسات ارزیابی کودکان با استفاده و دعوت از متخصصین داخل و خارج از استان، برگزاری جلسات مشاوره برای والدین، اهدای بستههای حمایتی به خانوادههای تحت پوشش و نیازمند انجمن ُو یاری گرفتن از رسانهها در شناساندن اوتیسم به جامعه.
وی خاطرنشان کرد: امروز شاهد آن هستیم که خانوادههای زیادی به این انجمن پیوستهاند و تصمیم گرفتهایم تا با برنامههای مدون از این به بعد خدماتمان را بیشتر و گستردهتر به کودکان با نیازهای ویژه ارائه دهیم.
مدیر عامل انجمن اوتیسم خراسان رضوی به شرایط کودکان اوتیسم در زمان بحران شیوع بیماری کرونا اشاره کرد و اظهار کرد: در نشستی که داشتیم چالشهای مربوط به این گروه هدف با کارشناسان بررسی شد چرا که شرایط بیماری برای کودکان اوتیسم بسیار پیچیده است.
وی ادامه داد: یک کودک اوتیسم باید در هفته چندین ساعت آموزش ببیند که این آموزشها شامل کار درمانی، گفتار درمانی و اصلاح رفتار یا رفتار درمانی است و توقف روند درمانی کودک اوتیسم را به شرایط گذشته باز خواهد گرداند و این در حال حاضر معضلی برای خانوادههای دارای کودکان اوتیسم است.
حیدریان تاکید کرد: تمام تلاشمان این است که کودکان اوتیسم را در این شرایط بحرانی که به ناچار نمیتوانند به کلینیک های درمانی مراجعه کنند از آموزش محروم نکنیم و با ارسال پیامهای آموزشی و تخصصی در جهت آموزش در حوزههای مهارتهای فردی و نحوه تعاملات با کودکان اوتیسم و رفتار و استقلال آنان برای خانوادههای اوتیسم توسط کارشناسان این انجمن ارسال میشود.
مدیر عامل انجمن اوتیسم خراسان رضوی با تاکید بر اینکه در این مقطع زمانی که کشور در حال مبارزه با کووید ۱۹ و مدافعین سلامت در صف اول در حال خدمت رسانی به جامعه میباشند این انجمن با پیوستن به پویش مردمی نه به کرونا که توسط شورای مشارکتهای زنان مجمع خیرین سلامت استان و از اول اسفند ماه ۹۸ راه اندازی شده است در کمک به این طیف در مصرف کودکان اوتیسم از لوازم بهداشتی که دو تا سه برابر افراد معمولی است، گفت: بر اساس خبرهای دریافتی از سوی خانوادههای اوتیسم به شرایط نا مطلوب دسترسی به لوازم بهداشتی، بستههای بهداشتی از جمله دستکش، ماسک، محلولهای ضدعفونی، دستمال کاغذی، صابون تهیه و اهدا شد.
حیدریان با بیان اینکه همچنین برنامههای تدارک دیده شده به بهانه روز و ماه جهانی اوتیسم که امسال با شعار جهانی گذر از کودکی به بزرگسالی تعیین شده است بنا به ضرورت و با هدف حفظ سلامت بیشتر این عزیزان به اولین فرصت بعد از ایجاد شرایط عادی موکول گردیده است، اظهار کرد: یک کودک اوتیسم باید در هفته چندین ساعت آموزش ببیند که این آموزشها شامل کار درمانی، گفتار درمانی و اصلاح رفتار یا رفتار درمانی است و توقف روند درمانی کودک اوتیسم را به شرایط گذشته باز خواهد گرداند و این در حال حاضر معضلی برای خانوادههای دارای کودکان اوتیسم است.
وی تاکید کرد: تمام تلاشمان این است که کودکان اوتیسم را در این شرایط بحرانی که به ناچار نمیتوانند به کلینیک های درمانی مراجعه کنند از آموزش محروم نکنیم و با ارسال پیامهای آموزشی و تخصصی در جهت آموزش در حوزههای مهارتهای فردی و نحوه تعاملات با کودکان اوتیسم و رفتار و استقلال آنان برای خانوادههای اوتیسم توسط کارشناسان این انجمن ارسال میشود.
مدیر عامل انجمن اوتیسم خراسان رضوی با بیان این مطلب که در این مقطع زمانی که کشور در حال مبارزه با کووید ۱۹ و مدافعین سلامت در صف اول در حال خدمت رسانی به جامعه میباشند این انجمن با پیوستن به پویش مردمی نه به کرونا که توسط شورای مشارکتهای زنان مجمع خیرین سلامت ا ستان و از اول اسفند ماه ۹۸ راه اندازی شده است در کمک به این طیف در مصرف کودکان اوتیسم از لوازم بهداشتی که دو تا سه برابر افراد معمولی است، گفت: بر اساس خبرهای دریافتی از سوی خانوادههای اوتیسم به شرایط نا مطلوب دسترسی به لوازم بهداشتی، بستههای بهداشتی از جمله دستکش، ماسک، محلولهای ضدعفونی، دستمال کاغذی، صابون تهیه و اهدا شد. وی افزود همچنین برنامههای تدارک دیده شده به بهانه روز و ماه جهانی اوتیسم که امسال با شعار جهانی گذر از کودکی به بزرگسالی تعیین شده است بنا به ضرورت و با هدف حفظ سلامت بیشتر این عزیزان به اولین فرصت بعد از ایجاد شرایط عادی موکول شده است.
حیدریان خاطرنشان کرد: این انجمن آماده پاسخگویی به خانوادهها است تا آنها با گرفتن مشاوره بتوانند از آن شوک اولیه مطلع شدن ابتلای کودکشان به اوتیسم دور شوند و نظرات و پیشنهادهای آنان را پذیرا هستیم. امیدواریم این انجمن، همیشه شاهد پویایی، سرزندگی و تحرک دائمی کودکان اوتیسم باشد بنابراین میتوان گفت در حقیقت در این انجمن خانوادهها گردانندگان اصلی هستند.
مدیر عامل انجمن اوتیسم خراسان رضوی در پایان با بیان اینکه افراد مبتلا به اوتیسم هنوز با موانع گوناگونی در دستیابی به حقوق و آزادیهای بنیادین خویش مواجه هستند. این افراد اغلب به آموزش، اشتغال و حمایت لازم برای تصمیم گیری مستقل در زندگی دسترسی ندارند، اذعان کرد: برابری در برابر قانون، حق ذاتی تمام افراد جامعه، از جمله افراد مبتلا به اوتیسم است. تحقق این حق نیازمند ایجاد تغییر در دیدگاهها، درک و فهم افراد نسبت به اوتیسم و فراهم آوردن ابزارهای لازم برای توانمندسازی افراد مبتلا به اوتیسم است.