امام‌جمعه کاشمر: ترویج کتاب‌خوانی را از کودکان و نوجوانان آغاز کنید
امام‌جمعه کاشمر: ترویج کتاب‌خوانی را از کودکان و نوجوانان آغاز کنید

امام‌جمعه کاشمر گفت: متأسفانه علیرغم اینکه ما در یک کشور مسلمان هستیم و اسلام نیز به علم و کتاب و دانایی توجه ویژه‌ای دارد اما در سطح جامعه به‌اندازه کافی به موضوع کتاب توجه نمی‌شود.

به گزارش اختر شرق؛ رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی کاشمر با امام‌جمعه این شهرستان دیدار و گفتگو کرد.

در این دیدار محمد فیض عارفی ضمن ارائه گزارشی از آخرین وضعیت کتابخانه‌های کاشمر گفت: شهرستان کاشمر با تلاش کتابداران و رؤسای قبلی اداره کتابخانه‌ها همواره در سطح استان جزو شهرستان‌های پیشرو در شاخص‌های مختلف کتابخانه‌ای بوده است.

رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی کاشمر ادامه داد: متأسفانه به دلیل شیوع ویروس کرونا، فعالیت‌های کتابخانه‌ای و به‌ویژه برنامه‌های فرهنگی کتابخانه‌ها با محدودیت مواجه شد و لذا کتابداران سعی کردند با استفاده از بستر فضای مجازی نسبت به توسعه فرهنگ مطالعه و نیز معرفی کتاب‌های مفید برای مطالعه اقدام کنند.

امام‌جمعه کاشمر نیز در این دیدار با اشاره به اهمیت موضوع کتاب و کتاب‌خوانی اظهار کرد: متأسفانه علیرغم اینکه ما در یک کشور مسلمان هستیم و اسلام نیز به علم و کتاب و دانایی توجه ویژه‌ای دارد اما در سطح جامعه به‌اندازه کافی به موضوع کتاب توجه نمی‌شود.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید کاظم طباطبایی بابیان اینکه جا دارد متولیان فرهنگ و علم در کشور ما دلایل عدم رغبت به مطالعه را بررسی و برای آن چاره‌اندیشی کنند، عنوان کرد: هرچند گفته می‌شود که گسترش فضای مجازی، مردم را از توجه به کتاب بازداشته است ولی باید گفت هیچ‌وقت اطلاعات و معلومات فضای مجازی نمی‌تواند جای کتاب را که یک نوشته مکتوب هست بگیرد.

امام‌جمعه کاشمر خاطرنشان کرد: در احادیث ما آمده است که شما علم و دانش را مکتوب کنید تا فراموش نشود و حتی در مورد قرآن بااینکه اکثر اطرافیان پیامبر (ص) آن را حفظ بودند اما دستور آمد که باید نوشته شود و لذا عده‌ای کاتب وحی بودند.

حجت‌الاسلام طباطبایی گفت: کتاب معمولاً در یک چارچوب مشخص است، نویسنده و تفکر آن مشخص و معرفی‌شده است ضمن اینکه کتاب، حریم دارد، یعنی نویسنده در یک کتاب حرف مبتذل و زشت نمی‌نویسد ولی این ویژگی‌ها را در فضای مجازی نمی‌بینیم و این حریم در فضای مجازی وجود ندارد لذا این فضا هیچ‌وقت نمی‌تواند جای کتاب و کتاب‌خوانی را بگیرد.

رئیس شورای فرهنگ عمومی کاشمر تأکید کرد: در روزگار ما که بیشتر مخاطبان، جوانان و نوجوان‌ها هستند و شاید وقت و حوصله مطالعه کتب طولانی را نداشته باشند باید کتاب‌ها را به‌صورت خلاصه و با طرح و محتوای جذاب بنویسیم تا مورد استقبال قرار بگیرد.

امام‌جمعه کاشمر با اشاره به توجه برخی کشورهای دیگر به امر کتاب تصریح کرد: فرهنگ ملی، سابقه دیرینه و از همه مهم‌تر دین ما از آن‌ها بالاتر است و ما دارای کتاب باعظمتی مثل قرآن هستیم که با دستور به خواندن آغازشده است و لذا با این دارایی‌ها ما باید بیشترین توجه را به کتاب و کتاب‌خوانی داشته باشیم و بنابراین باید به‌تدریج بر روی نسل جدید و کودکان و نوجوانان برنامه‌ریزی کنیم تا آن‌ها را به مطالعه عادت بدهیم و در این مسیر از مشوق‌های متنوع استفاده کنیم.

لازم به ذکر است؛ در این دیدار مقرر شد اداره کتابخانه‌های عمومی کاشمر با هماهنگی ستاد نماز جمعه از فضای نماز جمعه این شهرستان برای ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی و نیز ترغیب مردم برای شرکت در یازدهمین جشنواره کتاب‌خوانی رضوی استفاده کند.

خبرنگار: فاطمه نبوی ثالث

image_printچاپ مطلب