آغاز کشت نشایی خربزه برای اولین بار در شهرستان جوین
آغاز کشت نشایی خربزه برای اولین بار در شهرستان جوین

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جوین از کشت نشایی خربزه برای اولین بار در این شهرستان خبر داد.

به گزارش اختر شرق؛ علی اکبر قارزی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جوین با بیان اینکه کشت نشائی خربزه برای اولین بار در شهرستان جوین در سطح دو هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان کشت شده است، گفت: کاشت خربزه بصورت نشایی علاوه بر کاهش مصرف آب و نهاده‌های مورد نیاز نیز باعث افزایش بهره وری منابع آب و خاک نیز خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه محور توسعه به لطف خدا در این شهرستان در بخش کشاورزی نهادینه شده است و جوین با دارا بودن بالغ بر ۱۲ هزار بهره بردار در این بخش نقش بسزایی در تامین امنیت غذایی نیز دارا است، اظهار کرد: بدون شک با توجه به اینکه کشورمان در تمام بخش‌ها در تحریم به سر میبرد باید با قدم گذاشتن در مسیر خودکفایی نیز در تولید محصولات به ویژه محصولات بخش کشاورزی که امنیت غذایی را تامین میکند گام برداریم که این نیز با بروزسازی سیستم‌های کاشت، داشت و برداشت نیز میسر می‌شود.

قارزی، کشت جالیز را به عنوان کشت بهاره شهرستان جوین عنوان کرد و گفت: خربزه معمولا در شهرستان جوین در اردیبهشت و اوایل خرداد کشت و در اواخیر تیر ماه و مرداد ماه برداشت می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی جوین با اشاره به اینکه کشت خربزه هم به صورت نشا و هم به صورت مستقیم در این شهرستان انجام می‌شود، خاطرنشان کرد: در روش کشت مرسوم که به صورت کشت مستقیم بذر است، کشاورزان با محدودیت‌های زیادی روبرو هستند و افزایش کیفیت محصول، کاهش مصرف آب، افزایش سطح زیر کشت، کاهش مصرف سموم و استفاده همزمان از روش‌های نوین آبیاری در کشاورزی از مهمترین مزایای کشت نشایی است.

خبرنگار: سید حجت الله تزرقی

image_printچاپ مطلب