رئیس شورای شهر مشهد گفت: از همراهی و تعامل دستگاههای مختلف با مجموعه مدیریت شهری کمال تقدیر و تشکر را داریم ولی از برخوردهای دوگانه برخی سازمانها و مجموعهها نیز به شدت گلهمندیم؛ براساس مستندات، نوع مواجهه آنها با مدیران شهری، نیروها، مصوبات شورای شهر وشان و جایگاه اعضای شورای پنجم تفاوت برجسته و روشنی با ادوار گذشته دارد.
به گزارش اختر شرق؛ محمدرضا حیدری در آغاز یکصد و بیست و دومین جلسه علنی شورای شهر مشهد به تشریح مناسبتهای هفته جاری پرداخت و با اشاره به سالروز ولادت امامجواد علیه السلام، اظهارکرد: این روز فرخنده را به پدر بزرگوار ایشان، ولینعمت ما، امامرضا علیه السلام و همه شیفتگان خاندان عصمت و طهارت تبریک و تهنیت عرض میکنیم.
وی در ادامه گفت: از خصائل اخلاقی ایشان میتوان به تقواپیشگی، صبر و شکیبایی و بردباری و از جمله جود و احسان و بخشش اشاره کرد که لقب «جواد» هم به همین دلیل به ایشان منتسب شده است.
حیدری با گرامیداشت پنجم اسفندماه، روز بزرگداشت دانشمند شهیر خواجه نصیرالدین طوسی و روز مهندس، اظهار کرد: این روز را به تمامی جامعه مهندسین و همکاران مدیریت شهری مشهد که طیف وسیعی از مهندسین جوان و باسابقه را شامل میشود، تبریک میگوییم.
وی با بیان اینکه جامعه بزرگ نظام مهندسی مشهد، در صنوف مختلف، گستره وسیعی دارد و این مناسبت به نیکی در این روز نامگذاری شده است، تصریح کرد: مهندسی مدل ذهنی و رفتاری خاص بوده و یکی از ویژگیهای مهم مهندسان را میتوان توانایی حل مساله دانست که به دلیل آگاهی و دانش و تسلط ایشان به علم ریاضی و سایر علوم است.
رئیس شورای شهر مشهد گفت: نقدهایی به مدل و روش تربیت مهندسین در نظام آموزش عالی کشور ما مطرح میشود ولی برهمگان روشن است که جامعه مهندسان، نیروهای تلاشگری هستند که با نگاه مهندسی، ذهنی و دقیق و منطقی و توانایی حل مساله خدمات شایستهای را ارائه مینمایند.
حیدری در ادامه با تبریک ۱۳ رجب، ولادت امامعلی علیه السلام و روز پدر و روز مرد، اظهارکرد: این مناسبت میمون و مبارک را به یکایک مردان این سرزمین تبریک و تهنیت عرض میکنیم؛ مردانی که شرایط سخت اقتصادی، روزهای دشواری را برای آنها رقم زده است، در دل سختیها به دنبال کسب معیشت و روزی حلال هستند و اداره امور خانواده را در این شرایط سخت بهعهده دارند.
وی با تاکید بر اینکه ضمن برگزاری مراسم جشن و سرور و شادمانی، باید ابعاد مختلف سیره علوی در عرصههای سیاسی، اجتماعی و عملی مورد توجه قرار گیرد و جامعه بیش از پیش با آنها آشنا شود، گفت: حسن خلق، سخاوت، وفاداری، بخشندگی، خدادوستی و خداترسی، یتیمنوازی، عدالتخواهی، تاکید ویژه به خواست و رای و مردم، نوع مواجه با مخالفان و منتقدان و… از جمله فضیلتهای اخلاقی امامعلی علیه السلام است و ما بهعنوان مدعیان شیعه علوی، اگر به بخشی از این سیره عمل کنیم، در دنیا و آخرت سرافراز خواهیم بود.
حیدری در ادامه صحبتهای خود با اشاره به کتاب «ویژگیهای حکومت صالح» که توسط استاد محمدرضا حکیمی نوشته شده است، عنوان کرد: در این کتاب چند مورد از ویژگیهای اخلاقی ائمه معصومین و امامعلی (ع) قید شده که نیاز امروز جامعه ماست و پیشنهاد میکنم همه کارگزاران نظام آن را مطالعه کنند.
رئیس شورای شهر مشهد خاطرنشان کرد: نخستین موضوع، نوع برخورد مولای متقیان با مخالفان خود است؛ ایشان با علم به اینکه مخالفانش درصدد توطئه علیه او هستند، مادامی که دست به سلاح نبردند، حقوق آنها از بیتالمال را قطع نکرد.
حیدری با تاکید بر اینکه هیچ عدالتخواه و مدافع حقوق بشری نه زاده شده و نه زاده خواهد شد که این روح بلند و با عظمت را از آن بتوانیم ببینیم، گفت: همه مدعیان اندیشههای نو و جدید عرصه عدالتخواهی و حقوق بشری مکاتب فکری مختلف، در مقابل عظمت این سخن و روح بلند باید سرتعظیم فرود بیاورند.
رئیس شورای شهر مشهد با بیان این مطلب که امامعلی علیه السلام میفرمایند که پس از من خوارج را نکشید و از بین نبرید زیرا فرق بسیار است میان کسانی که دنبال حق بودند و اشتباه کردند با کسانی که از اول در پی باطل بودند و به آن رسیدند، گفت: ایشان در باب حق سخن گفتن و انتقاد برای مردم نیز میگویند هرگز گمان نکنید که شنیدن حرف حق و انتقاد به جا برای من دشوار است.
حیدری با بیان اینکه یکی دیگر از موضوعات مهم در سیره علوی، اجرای عدالت و پرهیز از رفتارهای دوگانه است، اظهارکرد: امامعلی علیه السلام در این باره نیز فرمودند که «حقوق شما بر زمامدار عمل به انصاف است درباره شما و ایجاد رفتار عادلانه در میان شما و خودداری از هرگونه زیانرسانی و حرمتشکنی در حق شما؛ هرگاه دولتمردان چنین عمل کردند، فرمانبری از ایشان واجب است».
رئیس شورای شهر مشهد با تاکید بر اینکه مخاطب سخنان امام در باب رفتارهای دوگانه، صاحبان قدرت هستند، گفت: صاحب قدرت به فردی اتلاق میشود که توانایی اعمال اراده بر دیگران را داراست؛ هرگونه رفتار دوگانه و اعمال تبعیض، مشکلساز خواهد بود و آثار زیانباری در کارآمدی و تعامل و اثربخشیها خواهد داشت.
وی افزود: در بحث برخورد با مخالف و منتقد نباید ذهنمان به سمت ارکان قدرت مشخصی برود؛ بلکه مخاطب این سخنان و فرمایشات همه ما هستیم.
وی با بیان اینکه شورای پنجم شهر مشهد بهعنوان مجموعهای برخاسته از یک جریان درون نظام و ملتزم به اصول قانون اساسی وارد عرصه خدمت به مردم شده است و پس از ارائه برنامه، حداکثر رای مردمی را به خود اختصاص داد، گفت: از ابتدای فعالیت خود تاکنون، در حد توان و فارغ از هر نگاه سیاسی و حزبی در شهر کار کردهایم و بابت کاستیها نیز از مردم شریف مشهد عذرخواهی میکنیم.
حیدری اظهار کرد: از همراهی و تعامل دستگاههای مختلف با مجموعه مدیریت شهری کمال تقدیر و تشکر را داریم ولی از برخوردهای دوگانه برخی سازمانها و مجموعهها نیز به شدت گلهمندیم؛ براساس مستندات، نوع مواجهه آنها با مدیران شهری، نیروها، مصوبات شورای شهر وشان و جایگاه اعضای شورای پنجم تفاوت برجسته و روشنی با ادوار گذشته دارد.
رئیس شورای شهر مشهد با تاکید بر اینکه رفتارهای دوگانه با مفهوم عدالت ناسازگار است، عنوان کرد: هرنوع نگاه منفعتطلبی و فسادزا از سوی هر شخصی در مجموعه مدیریت شهری، خط قرمز ماست و نه تنها همراهی نمیکنیم بلکه مدعی نیز خواهیم شد.
حیدری خاطرنشان کرد: در فضای مدیریت شهری و شهرداری همه در معرض این آسیب هستیم؛ نگاه دوگانه مسالهساز است و این مهم با مشی «علوی بودن» در تعارض است.
وی با بیان اینکه نگاه و رفتار دوگانه قابل قبول نیست، گفت: امیدواریم همانطور که شورای پنجم در مسیر تعامل و همافزایی گام برداشته، تا پایان نیز همین رویکرد در شهر حاکم باشد چراکه اولویت اصلی ما رضایت مردم بوده و تمامی کارهای انجام شده متعلق به شهروندان است؛ پیروز میدان، مردم هستند و همه باید تلاش کنیم تا گرهی از کار مردم باز شود.
حیدری خاطرنشان کرد: هدف غایی مدیریت شهری در این دوره، ایجاد امید و اعتماد است؛ مجموعهها و متولیان امر باید به این موضوع نگاه عادلانه و منصفانه داشته باشند چراکه ضرورت امروز جامعه ماست.
وی در ادامه با تبریک هفتم اسفندماه، سالروز استقلال کانون وکلا و روز وکیل مدافع، گفت: این روز را به تمامی وکلاء و از جمله چهره حقوقی پرکار و فاضل شورای شهر، سیدمحسن حسینیپویا، تبریک و تهنیت عرض میکنیم.
حیدری، کانون وکلاء را قدیمیترین نهاد مدنی کشور دانست که به موجب تصویب لایحه استقلال وکلا در اسفندماه سال ۱۳۳۱ توسط دکتر مصدق به عنوان نهاد با شخصیت حقوقی و مستقل به وجود آمد.
وی با بیان اینکه کانون وکلاء بدون اتکاء به دولت، باری از دوش جامعه برمیدارد و بار مشکلات مردم را به دوش میکشد، عنوان کرد: وکیل یکی از طبیعیترین و اولیترین حقوق بشر یعنی حق دفاع را تضمین میکند؛ علم و آگاهی و شناخت به دانش حقوق برای همه میسر نیست و لذا نقش وکلاء در این بحث بسیار تاثیرگذار است.
حیدری خاطرنشان کرد: همه باید در راستای ایفای نقش واقعی و استقلال کانون وکلاء تلاش نمایند تا این استقلال خدشهدار نشود.
وی با بیان اینکه شورای پنجم و مدیریت شهری در این دوره همکاری و تعامل بسیار خوبی با بدنه حقوقی داشته است، تصریح کرد: ارتقاء دانش حقوقی مردم و ارائه خدمات وکالت به اقشار محروم جامعه در محلات کم برخوردار میتواند در تعامل با مدیریت شهری توسط کانون وکلاء دادگستری دنبال شود.
حیدری این روز را به تمامی کارکنان حوزه حقوقی شهرداری مشهد و مدیریت شهری نیز تبریک گفت.
رئیس شورای شهر مشهد در بخش پایانی صحبتهای خود، ضمن گرامیداشت روز ملی حمایت از حقوق مصرف کننده، این نهاد مدنی را برای صیانت از منافع عمومی بسیار حائز اهمیت دانست و با تسلیت سالروز رحلت حضرت زینب سلام الله علیها، اظهارکرد: عبادت و فصاحت و بلاغت و بصیرت حضرت زینب سلام الله علیها در امور سیاسی و صبر و شکیبایی ایشان نکتهای است که باید مورد توجه قرار گیرد.