رئیس محیط زیست رشتخوار گفت: در پی تماس دوستداران محیط زیست مبنی بر حضور یک راس بره آهو تازه متولد شده سرگردان مامورین یگان حفاظت محیط زیست شهرستان به محل اعزام که بعد از جستجوی فراوان جهت پیدا نمودن مادر بره آهو متاسفانه نتیجه ای حاصل نشد و طی هماهنگی با شبکه دامپزشکی جهت انجام معاینات اولیه به اداره حفاظت محیط زیست این شهرستان منتقل گردید.
جواد گلچین به خبرنگار اختر شرق گفت: دشت هزار راه جنگل با وسعت ۶۷ هزار هکتار، زیستگاه گونه های مختلف جانوری نظیر آهو و هوبره و انواع عقاب، گرگ، کفتار، روباه، شغال، انواع پرندگان کوچک و همچنین مارهای سمی و غیر سمی و خزندگان مختلف است که با توجه به خشکسالی های پی در پی، منابع آب محدودی در اختیار حیات وحش منطقه قرار دارد.
وی با بیان اینکه در فصل های سرد سال نیز مقادیر زیادی علوفه و غذای مورد نیاز این جانواران با کمک مردم محلی و همچنین سازمان محیط زیست در مسیر عبور حیوانات بومی قرار می گیرد، عنوان کرد: در حال حاضر در شهرستان رشتخوار منطقه پیشنهادی دشت «هزار راه» یکی از ظرفیتهای ویژه استان خراسان رضوی بهعنوان یکی از مناطق زیستگاه مستعد زیستی جانوران وحشی است را مورد حمایت قرارداده است.
رئیس محیط زیست رشتخوار مطرح کرد: دشت «هزار راه» رشتخوار واقع در منطقه جنگل قرار دارد که هوبره و سایر پرندگان و پستانداران خاص مناطق بیابانی در این منطقه زیست میکنند.
گلچین با بیان این مطلب که شهرستان رشتخوار به لحاظ تنوع زیستی و ذخایر ژنتیکی در قسمتهای شمالی خود نیز دارای منطقه شکار ممنوع بزمای با اکوسیستم کوهستانی است، مطرح کرد: منطقه شکار ممنوع بزمای یکی از زیستگاههای مطلوب قوچ میش، پلنگ، کل، بز و سایر پرندگان و پستانداران خاص مناطق کوهستانی است.
رئیس محیط زیست شهرستان رشتخوار در پایان بیان کرد: این منطقه که ۴۹ هزار هکتار است، دو سد شهید یعقوبی و سد شهید حسینی نوق را در بر گرفته که هزاران قطعه پرنده زمستانگذار را در خود جای داده است.
لازم
به ذکر است؛ رشتخوار دارای دو منطقه شکار ممنوع بزمای و هزار راه است که تحت حفاظت
محیط زیست قرار دارد.
خبرنگار: حسین خاکشور