به گزارش اختر شرق؛ طرح آباد با ایجاد فضای تعاملی بین ظرفیتهای زیرنظام آموزش عالی نظری و مهارتی به دنبال مهارتافزایی و ارتقای توان اشتغالپذیری دانشآموختگان و دانشجویان است و اجرای این طرح منجر به افزایش کسب مهارتهای تخصصی و تکمیلی شغلی در کنار کسب دانش نظری و کمک به دستیابی سریعتر و کمهزینهتر به […]
به گزارش اختر شرق؛ طرح آباد با ایجاد فضای تعاملی بین ظرفیتهای زیرنظام آموزش عالی نظری و مهارتی به دنبال مهارتافزایی و ارتقای توان اشتغالپذیری دانشآموختگان و دانشجویان است و اجرای این طرح منجر به افزایش کسب مهارتهای تخصصی و تکمیلی شغلی در کنار کسب دانش نظری و کمک به دستیابی سریعتر و کمهزینهتر به بازار کار میشود. »؛ این را حسین بلندی رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی میگوید. اما طرح آباد چیست؟ در راستای تحقق شعار سال و نیز با توجه به نشست مقام معظم رهبری با نخبگان و کارآفرینان کشور و دغدغه ایشان نسبت به فارغ التحصیلان بیکار و بدون مهارت، یک طرح جدید تحت عنوان طرح آباد (آموزش برای اشتغال دانش آموختگان دانشگاهها) در سطح دانشگاه جامع علمی کاربردی طراحی و تدوین شده است.
براساس این طرح، دانش آموختگان دانشگاهها با گذراندن یک یا دو دوره کوتاه مدت مهارتی تخصصی در محیط کار واقعی، توانمندی لازم برای ورود به بازار کار را کسب خواهند کرد.
این برنامه به تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری رسیده است و با توجه به امکاناتی که در مراکز آموزش علمی کاربردی وجود دارد، خصوصا اینکه کسب تخصص و مهارت را در جوار محیط کار واقعی برای علاقهمندان فراهم میکنند، فارغ التحصیلان سایر زیر نظامها میتوانند در قالب دورههای کوتاه مدت دانشگاه جامع علمی کاربردی شرکت و مهارت اولیه را برای ورود به بازار کار کسب کنند.
به گفته دکتر حسین بلندی رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی، در این طرح دانشگاه جامع علمی کاربردی تلاش کرده با درنظرگرفتن نیازهای بازار کار و رشتههای تحصیلی دانشجویان و دانش آموختگان، پودمانهای آموزشی تکمیلی تخصصی اشتغال محور متناسب با نیاز آنها را اجرا کند، این طرح برای نخستین بار در کشور انجام میشود و ما در نیمی از استانداریها در شورای اشتغال طرح آباد را داریم.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی میگوید که اجرای این طرح میتواند با هدایت جمعیت عظیم دانشآموختگان دانشگاهی و دانشجویان برای کسب مهارتهای تکمیلی تخصصی متناسب و همسو با رشته تحصیلی خود در زیست بوم اشتغال کشور اثرگذار باشد، همچنین مهمترین ویژگی آموزشهای طرح آباد اجرای آن در محیط واقعی کار توسط مدرسان تراز اول و خبره است.
براساس این طرح، آمار فارغ التحصیلان بیکار مشخص و نیاز بازار شناسایی میشود، در قالب یک برنامه دو یا سه ماهه در محل کار آموزش میبینند و سپس شغلشان تضمین میشود.
براساس مصوبه دولت، وزارت علوم متعهد شده که از طریق دانشگاه جامع علمی کاربردی حداقل ۵۰ هزار نفر را امسال آموزش دهد تا اینها به سر کار بروند.