کشاورزی و دام‌پروری دو پیشران اقتصاد تایباد
کشاورزی و دام‌پروری دو پیشران اقتصاد تایباد

جلسه اقتصاد مقاومتی شهرستان تایباد با حضور لبافی، دبیر نهاد مردمی ستاد اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی برگزار و هفت معین اقتصادی جدید به شهرستان تایباد افزوده شد.

جلسه اقتصاد مقاومتی شهرستان تایباد با حضور لبافی، دبیر نهاد مردمی ستاد اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی برگزار و هفت معین اقتصادی جدید به شهرستان تایباد افزوده شد.

به گزارش اختر شرق؛ دبیر نهاد مردمی ستاد اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی در این جلسه در خصوص مدل توسعه اقتصادی استاندار خراسان رضوی گفت: مدل مثلث توسعه اقتصادی در کرمان و قلعه گنج این استان اجرایی شد، آنچه در آن‌ منطقه رخداد برگرفته از مشارکت مردم بود که اصل‌ مهمی است. این مدل در هند، چین و مالزی با عنوان عاملین اقتصادی پیاده‌سازی شده بود.

لبافی بابیان اینکه معین اقتصادی یک توسعه گر و اعتماد ساز و تسهیل گر است، معین‌ها قرار نیست از منابع خود هزینه کنند، بلکه مشارکت مردم را جذب می‌کند، عنوان کرد: تاکنون بیش از ۱۱۰۰ روستا موردمطالعه قرارگرفته و دارای طرح کسب‌وکار هستند که به معین‌ها تحویل می‌شود. کارت اهدافی هم تهیه‌شده است که در آن‌همه شاخص‌های اقتصادی دیده‌شده و اهداف روستا را مشخص کرده‌ایم.

وی ادامه داد: در مرحله بعد گام‌های شش‌گانه‌ای با ۴۰ برنامه عملیاتی از مرحله مطالعه تا پایش و نظارت طراحی‌شده است، بنابراین نقشه راه معین‌ها دقیق و شفاف است.

لبافی افزود: خراسان رضوی دارای ۱۰۰ معین اقتصادی است که ۹۴ درصد استان را تحت پوشش قرار می‌دهند.

جلیل رحیمی جهان‌آبادی، نماینده مردم شهرستان در مجلس شورای اسلامی هم در این جلسه اظهار داشت: ما هم‌اکنون رتبه ۵۵ جهان در جذب سرمایه خارجی هستیم، در سال ۲۰۱۴ دو و نیم میلیون دلار جذب خارجی داشتیم و در سال ۲۰۱۷ بعد از تحولات برجام اوج جذب سرمایه خارجی با حدود ۵ میلیون دلار بود، این میزان بعد از خروج آمریکا از برجام، به حدود ۳ میلیارد جذب سرمایه خارجی رسید. این در حالی است که ترکیه امسال ۱۲ و نیم میلیارد دلار جذب سرمایه خارجی داشته است که ۴ برابر ایران است و شهر دبی ۴ میلیارد و ۸۴۰ میلیون دلار جذب سرمایه‌گذاری خارجی داشته است.

رحیمی جهان‌آبادی بابیان اینکه دشمن بخش خصوصی ما را هدف گرفته تا به هر بهانه‌ای سرمایه‌های آن را به خارج از کشور منتقل کند، گفت: مثلث توسعه اقتصادی استاندار خراسان رضوی تنها راه نجات کشور در شرایط فعلی است، زیرا جذب سرمایه خارجی در حال حاضر امکان‌پذیر نیست و سرمایه دولت نیز کفایت نمی‌کند‌. پس بخش خصوصی و مثلث توسعه اقتصادی تنها راه‌حل کشور در شرایط امروز است.

وی از سرمایه‌گذاران خواست ارتباطات خود را با مجلس بیشتر کنند و به مجلس کمک کنند تصمیم کارشناسی و غیرسیاسی بگیرد و از دولت و قوه قضاییه خواست از بخش خصوصی حمایت کنند، زیرا این بخش مظلوم‌ترین بخش کشور است.

محسن سیاح فرماندار شهرستان تایباد نیز در ابتدای این جلسه اظهار کرد: اقتصاد شهرستان تایباد بر پایه کشاورزی و دام‌پروری است و این دو پیشران اقتصاد تایباد است. اعتقاددارم تایباد دو مزیت عمده دارد، نخست منابع آب‌وخاک در منطقه که به دلیل عدم مدیریت مناسب، بکر باقی‌مانده است و روان آب‌هایی که باید مدیریت شود، مزیت دوم شهرستان مرز و برخورداری از مزیت‌های مرز است.

سیاح ابراز کرد: در قالب الگوی مثلث توسعه اقتصادی اقدامات ارزشمندی در هفت‌ماهه گذشته انجام‌شده است و مجموعاً ۷۳۷ شغل پایدار در شهرستان ایجادشده است.

وی گفت: در راستای الگوی مثلث توسعه اقتصادی تاکنون یک معین در تایباد فعال بود و با تغییرات مدیریتی که این شرکت داشت، در چندماهه گذشته اقدامات خوبی انجام داده است، اما عقب‌ماندگی پیش از تغییرات را با همکاری ستاد فرامین حضرت امام خمینی (ره) و قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه جبران کردیم.

وی افزود: به‌جز ستاد فرامین حضرت امام خمینی (ره)، قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه و منطقه ویژه اقتصادی دوغارون شرکت‌های سازمان همیاری شهرداری‌ها، شرکت گاز پورعلی، شرکت مشهد بخار، شرکت فرگاز، شرکت بازرگانی صادقی، شرکت پایبار و اندیشه‌سازان سبز مهبد به جمع معین‌های اقتصادی شهرستان افزوده شدند و تعدادی از روستاها را تحت پوشش قرار می‌دهند تا آهنگ توسعه و اشتغال پایدار شهرستان توسعه یابد.

سیاح مطرح کرد: بر همین اساس حدود ۱۷ هزار خانوار روستایی شهرستان شامل ۶۷ هزار نفر از مردم مناطق روستایی تحت پوشش معین‌های اقتصادی قرار‌ خواهند گرفت.

خبرنگار: علی بهمنی

image_printچاپ مطلب

Visits: 6