کاهش هشت درصدی میانگین بارندگی استان نسبت به سال گذشته
کاهش هشت درصدی میانگین بارندگی استان نسبت به سال گذشته

مدیر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقه‌ای خراسان‌رضوی گفت: از آغاز سال آبی تا پایان مرداد ماه ۱۳۹۹ میانگین بارندگی استان ۲۸۰.۴ میلی‌متر بوده که نسبت به سال قبل هشت درصد کاهش و نسبت به میانگین درازمدت ۳۹ درصد افزایش داشته است.

به گزارش اختر شرق؛ محمود ارجمند شریف درخصوص آخرین وضعیت بارش، خشک‌سالی و رواناب‌استان، اظهار کرد: تحلیل بارش، خشک‌سالی و جریان‌های سطحی استان از آغاز سال آبی (مهر ماه ۱۳۹۸) تا پایان مرداد ماه ۱۳۹۹ توسط ایستگاه‌های باران‌سنجی و هیدرومتری مبنا انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه حداکثر بارندگی تجمعی مربوط به شهرستان طرقبه- شاندیز با مقدار ۳۷۲ میلی‌متر و حداقل آن در شهرستان بجستان با مقدار ۲۲۹ میلی‌متر بوده است، افزود: مشهد نیز با مقدار بارش ۲۸۹ میلی‌متر در رتبه چهاردهم قرار دارد؛ همچنین میانگین بارش استان در مرداد ماه ۱.۴ میلی‌متر بوده که نسبت به سال آبی گذشته و میانگین دراز مدت افزایش داشته است.

مدیر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقه‌ای خراسان‌رضوی با اشاره به اینکه براساس تحلیل‌های خشک‌سالی با پهنه‌بندی SPI برای بارش تجمعی بیشتر سطح استان در وضعیت ترسالی متوسط قرار دارد، افزود: تحلیل حجم رواناب ایستگاه‌های هیدرومتری استان نیز نشان داد که به جز ایستگاه‌های کرتیان، کارده و صبی ۱۶ ایستگاه مبنای دیگر نسبت به میانگین دراز مدت افزایش رواناب داشتند.

ارجمند شریف بیان کرد: برای تحلیل گزارش‌های داده‌های بارش ۳۵ ایستگاه مبنا مربوط به شرکت آب منطقه‌ای استان خراسان رضوی و ۱۳ ایستگاه سینوپتیک مربوط به اداره هواشناسی و همچنین ۱۹ ایستگاه هیدرومتری مبنا به کار گرفته شده است.

بیشترین و کمترین بارندگی تجمعی در ایستگاه‌های زشک و یونسی

مدیر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی اظهار کرد: حداکثر و حداقل بارندگی تجمعی ثبت شده در سال آبی جاری به ترتیب در ایستگاه زشک به میزان ۴۵۲ میلی‌متر و در ایستگاه یونسی به میزان ۱۶۸.۵ میلی‌متر بوده است.

وی درخصوص وضعیت خشک‌سالی، عنوان کرد: نمایه SPI براساس احتمال بارش برای هر بازه زمانی است. این نمایه برای کمی کردن کمبود بارش در بازه‌های زمانی چندگانه طراحی شده و اثرات خشک‌سالی را بر منابع آب قابل دسترس در این بازه‌ها نشان می‌دهد.

image_printچاپ مطلب

Visits: 1