همپیمان باهم در کاهش مصرف نمک در رستورانهای نیشابور

رئیس دانشکده علوم پزشکی نیشابور گفت: امروز
دورهم جمع شدیم که برای کاهش 10 درصدی نمک در مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و رستورانها
همپیمان شویم.
به گزارش اختر شرق از نیشابور به نقل از
روابط عمومی دانشکده مذکور، دکتر محسن عظیمی نژاد در جلسهای با حضور متصدیان و مدیران
تهیه و توزیع مواد غذایی و رستورانها با اشاره به نقش بیماریهای واگیر و عفونی در
شیوع مرگومیر در کودکان و بزرگسالان درگذشته، افزود: با گذر زمان و با پیشرفت علم
پزشکی و کشف واکسن و آنتیبیوتیک میزان مرگومیر در اثر این بیماریها کاهش پیداکرده
است.
وی عامل بیش از 70 درصد مرگومیر را مربوط
به بیماریهای غیر واگیر دانست و با اشاره به روند رو به افزایش بیماریهای قلبی عروقی،
سرطانها، حوادث و سوانح ترافیکی و غیر ترافیکی و بیماریهای تنفسی مزمن، خاطرنشان
کرد: وظیفه ما امروز این است که مردم را در برابر این بیماریها واکسینه کنیم و برای
تحقق این هدف به همپیمانی و همراهی یکایک شما نیاز داریم.
به گفته این عضو هیئتعلمی دانشکده پزشکی
نیشابور، امروزه 50 درصد از مرگومیرها به دلیل بیماریهای قلبی و عروقی و 16 تا
17 درصد به دلیل سرطانها است.
عظیمی نژاد یکی از عوامل اصلی در بروز بیماریهای
قلب و عروق را فشارخون دانست و اضافه کرد: مصرف نمک نیز یکی از مهمترین دلایل فشارخون
است که در بروز بیماریهای قلبی عروقی، کلیوی، آسیب به مغز و اختلال در عملکرد جنسی
نقش دارد.
وی در ادامه از تغییر سبک زندگی بهعنوان
مهمترین عامل پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر یادکرد و ورزش روزانه، کاهش مصرف نمک،
شیرینی، چربی و جایگزین کردن مصرف ادویهجات و استفاده از غذاهای فیبردار را راهی برای
تغییر سبک زندگی و تغییر رژیم غذایی دانست.
رئیس دانشکده علوم پزشکی نیشابور از متصدیان
و مسئولان تهیه و توزیع مواد غذایی بهعنوان شرکای سلامت یادکرد و از آنها خواست با
کاهش مصرف نمک در رستورانها و در مراحل تهیه و پخت مواد غذایی مردم را در برابر بیماریهای
غیر واگیر واکسینه کنند.
این استاد دانشگاه همچنین مصرف نمک را در
بروز سرطان معده مؤثر دانست و گفت: امید است باهم پیمانی باهم و با کاهش 10 درصدی نمک
در رستورانها بتوانیم تا پایان سال 98، 10 درصد از میزان فشارخون مردم نیشابور بکاهیم
و در تحقق این هدف در کشور الگو شویم.