هدفمان تربیت قهرمان و سلبریتی نیست؛ به دنبال توانمندسازی معلولین هستیم
هدفمان تربیت قهرمان و سلبریتی نیست؛ به دنبال توانمندسازی معلولین هستیم

معاون امور توان‌بخشی اداره کل بهزیستی خراسان رضوی گفت: بهزیستی خراسان رضوی نه متولی ورزش است که قهرمان و ورزشکار تحویل جامعه بدهد و نه متولی هنر و فرهنگ که سلبریتی تحویل جامعه بدهد بلکه با استفاده از کارکرد و قابلیت‌های این دو حوزه به دنبال توانمندسازی افراد دارای معلولیت هستیم و تاکنون نیز موفق بوده‌ایم.

به گزارش اختر شرق؛ دکتر مسعود فیروزی معاون امور توان‌بخشی اداره کل بهزیستی خراسان رضوی در ششمین نشست خبری جشنواره منطقه‌ای تئاتر معلولین که با حضور ۱۱ استان و به میزبانی مشهد برگزار می‌شود اظهار کرد: درگذشته جشنواره تئاتر افراد دارای معلولیت در شش منطقه برگزار می‌شد که در هر منطقه پنج استان حضور داشتند. سال جاری به دو منطقه تغییر کرد و منطقه آفتاب و زاگرس در مشهد و منطقه خلیج‌فارس و کویر در بندرعباس برگزار می‌شود. هنرمندان تئاتر معلولین خراسان رضوی در منطقه خلیج‌فارس و زاگرس که آذرماه در بندرعباس برگزار شد حضور پیدا کردند و توانستند ۱۵ مقام کسب کنند.

وی افزود: در رابطه با ارائه خدمت به افراد دارای معلولیت مفاهیمی چون مرزهای جغرافیایی، مرزهای قومیتی و جنسیتی و مذهبی اعتقادی نداریم چراکه افراد دارای معلولیت افرادی هستند دارای انسانیست و میزبانی را در مشهد پذیرفتیم چراکه بسیاری از معلولین زیارت اولی هستند و این فرصتی است تا ما واسطه شویم و این افراد به زیارت امام رضا (ع) مشرف شوند.

فیروزی بیان کرد: یکسری رویدادهای هنری که در حوزه‌ای خاص اتفاق می‌افتد، بین‌المللی و ملی بودن آن می‌تواند سطح این رویدادها را افزایش دهد و حضور یک رویداد با ۱۱ استان قطعاً تأثیر خود را در فضای تئاتر و نمایش استان خواهد گذاشت.

معاون امور توان‌بخشی اداره کل بهزیستی خراسان رضوی با اشاره به بحث دیپلماسی اجبار و تأثیر آن بر جامعه افراد دارای معلولیت اظهار کرد: دیپلماسی اجبار گاهی توسط دولت‌های زورگو به شیوه‌ای چیده می‌شود که علی رقم اینکه کشورها در مقابل آن دولت‌ها شکست نخورده‌اند اما مجبور هستند تبعیت کنند از سیاست‌گذاری‌هایی که توسط کشورهای متکی به دیپلماسی اجبار هستند و در حوزه افراد دارای معلولیت نیز ما با دیپلماسی اجبار مواجه هستیم و هر چه به حقوق انسانی افراد دارای معلولیت توجه کنیم اما شرایط درمجموع دیپلماسی اجبار است چراکه افراد دارای معلولیت را با جبری مواجه کرده که نمی‌توانند حضور اجتماعی داشته باشند.

وی بابیان این مطلب که متأسفانه امروز در کشور فضایی ایجادشده که افراد دارای معلولیت با دیپلماسی اجبار روبه‌رو هستند افزود: افراد دارای معلولیت حتی اگر از منزل بیرون بیایند ممکن است به ایستگاه اتوبوس برسند اما نمی‌توانند سوار اتوبوس شوند و حتی اگر سوار شوند به اولین پل عابر پیاده که می‌رسد متوقف می‌شود و در فضاهای عمومی با مشکل روبه‌رو می‌شوند و این همان دیپلماسی اجبار است که ناخواسته اتفاق می‌افتد و هیچ‌کس برای آن سیاست‌گذاری نکرده است.

فیروزی تصریح کرد: برای برون‌رفت از دیپلماسی اجبار معلولین نیازمند مطالبه گری هستند و برای مطالبه گری معلول نیازمند اطلاعات، اعتمادبه‌نفس و عزت‌نفس، کرامت اجتماعی، جرئت مندی و شجاعت است. از همین رو بهزیستی خراسان رضوی به قابلت و کارکرد فعالیت‌های ورزشی و هنری همیشه توجه شده و بیشتر مواقع پیشتاز بوده‌ایم به‌عنوان نمونه اولین سوگواره آیینی، جشنواره مجری‌گری و گویندگی، استندآپ کمدی، جشنواره موسیقی و عکس چراکه هنر و ورزش نتایج خوبی در بین افراد دارای معلولیت داشته است و توانسته‌ایم افراد دارای معلولیت را افرادی مطالبه گر تربیت کنیم و امیدواریم در آینده شهری داشته باشیم که شرایط لازم را برای حضور این افراد داشته باشد و فرهنگی ایجاد کنیم که حتی در مناسب‌سازی منازل شخصی حواسمان به سالمندان و افراد دارای معلولیت باشد.

معاون امور توان‌بخشی اداره کل بهزیستی خراسان رضوی در پایان خاطرنشان کرد: بهزیستی خراسان رضوی نه متولی ورزش است که قهرمان و ورزشکار تحویل جامعه بدهد و نه متولی هنر و فرهنگ که سلبریتی تحویل جامعه بدهد بلکه با استفاده از کارکرد و قابلیت‌های این دو حوزه به دنبال توانمندسازی افراد دارای معلولیت هستیم و تاکنون نیز موفق بوده‌ایم.

image_printچاپ مطلب

Visits: 12