جریمه ۲۰۰ میلیون ریالی برای دامدار سبزواری
جریمه ۲۰۰ میلیون ریالی برای دامدار سبزواری

رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار گفت: دامدار سبزواری به علت فروش یک راس گاو شیری آلوده به تب مالت به پرداخت ۲۰۰ میلیون ریال جزای نقدی محکوم گردید.

به گزارش اختر شرق؛ رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار گفت: در راستای اجرای دستورالعمل‌های سازمان دامپزشکی کشور و پیشگیری و کنترل بیماری بروسلوز (تب مالت) کارشناسان مبارزه با سل و بروسلوز شبکه دامپزشکی سبزوار، جمعیت گاوی شهرستان را از نظر بیماری بروسلوز (تب مالت) مورد ارزیابی بالینی و آزمایشگاهی قرار می‌دهند. در صورت تایید نتایج آزمایشگاهی و به جهت جلوگیری از انتقال بیماری به دام و انسان، دام مبتلا جهت کشتار به کشتارگاه اعزام می‌گردد. در طی این ارزیابی‌ها نتایج تکمیلی و آزمایشگاهی یک راس گاو توسط آزمایشگاه شبکه دامپزشکی و آزمایشگاه مرکزی اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی تایید گردید.

وی ادامه داد: در راستای حذف دام آلوده، شبکه دامپزشکی اخطاریه لازم را برای صاحب دام صادر نمود ولی دامدار بجای ارسال گاو به کشتارگاه اقدام به فروش گاو آلوده به تب مالت به صورت غیر قانونی نموده و به دلیل تهدید علیه بهداشت عمومی با فروش گاو بدون ضوابط سازمانی و عدم رعایت مقررات بهداشتی جهت پیشگیری از شیوع بیماری تحت پیگرد قانونی قرار گرفت و در نهایت توسط قاضی شعبه ۱۰۴ دادگاه کیفری دو شهرستان سبزوار به دویست میلیون ریال جزای نقدی در حق صندوق دولت محکوم گردید.

دکتر زیدآبادی بیان کرد: تب مالت یا بروسلوز یک بیماری شغلی می‌باشد که در دام فاقد علائم بالینی بوده و ممکن است در ثلث آخر آبستی باعث سقط جنین در دام گردد، لذا افرادی که با حیوانات و یا بافت‌های آلوده سر و کار دارند مانند دامداران، کشاورزان، دامپزشکان و کارگران کشتارگاه بیشتر در معرض خطر این بیماری قرار دارند همچنین تماس با حیواناتی که سقط جنین داشته‌اند و مصرف شیر آلوده یا فراورده‌های لبنی آلوده از مخاطرات اصلی برای انسان می‌باشد. این بیماری قابل انتقال بین انسان و حیوان است و از بعد اقتصادی و بهداشتی بسیار حائز اهمیت می‌باشد.

وی به عموم شهروندان توصیه کرد: یکی از راه‌های مهم پیشگیری این بیماری در انسان استفاده از شیر و لبنیات پاستوریزه می‌باشد.

رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار در پایان خاطرنشان کرد: شهروندان باید از مصرف کره‌های به اصطلاح چرخ کرده که در لبنیات سنتی به فروش می‌رسد به صورت مصرف خام بطور جد اجتناب نمایند و در صورت مصرف شیر سنتی از جوشیدن کامل آن اطمینان حاصل نمایند.

image_printچاپ مطلب

Visits: 75