اصول برداشت و فرآوری زعفران در شرایط شیوع بیماری کووید ۱۹ در شهرستان مشهد
اصول برداشت و فرآوری زعفران در شرایط شیوع بیماری کووید ۱۹ در شهرستان مشهد

مسئول باغبانی جهاد کشاورزی شهرستان مشهد به نقش و جایگاه ویژه محصول زعفران درشهرستان مشهد اشاره کرد و رعایت مسائل پیشگیرانه و پروتکل‌های بهداشتی و بهداشت فردی برای جلوگیری از شیوع و ابتلا به کرونا در زمان برداشت و پَرکردن گل زعفران ضروری دانست.

به گزارش اختر شرق؛ محمد جعفری در این باره گفت: فعالیت‌های مرتبط با برداشت، آماده سازی، خشک کردن و بسته‌بندی زعفران به واسطه نوع کار، نیازمند نیروی کار انسانی فراوان است و با عنایت به محدوده زمانی کوتاه و فشار کاری زیاد بخشی از این اقدامات در محیط‌های بسته انجام می‌شود که رعایت پروتکل‌های بهداشتی برای پیشگیری از شیوع ویروس همه گیرکرونا باید مورد توجه قرار گیرد.

جعفری بیان کرد: کارگران برداشت گل زعفران باید قبل از ورود به مزرعه توسط مالکین نسبت به رعایت دستورالعملهای بهداشتی توجیه شوند و بعد از شروع مجدد برداشت، دست‌ها را به صورت کامل ضد عفونی کنند و در زمان برداشت رعایت فاصله اجتماعی دو متری با کارگر مجاور را رعایت نموده و افراد خانواده و سایر کارگران بعد از برداشت و قبل از ضد عفونی کردن دست‌ها از لمس ظروف جمع آوری گل زعفران خودداری کنند.

مسئول باغبانی جهاد کشاورزی مشهد عنوان کرد: استفاده از ماسک و محلول ضد عفونی کننده در محیط‌های کار جمعی برداشت زعفران الزامی است و باید در دسترس کارگران قرار گیرد و هر گونه مبادلات مالی برای خرید و فروش محصولات تنها باید با استفاده از کارت الکترونیکی انجام شود و از هرگونه استفاده اسکناس در این زمینه خودداری شود.

وی ادامه داد: هنگام جداسازی کلاله یا پَرکردن گل زعفران در خانه باید بخشی از پنجره‌های اتاق‌ها یا سالن محل فعالیت باز نگهداشته شود و از تماس گل زعفران با فرش ها، پوشاک، پتو و امثال آن جلوگیری شود و ظروف مورد استفاده برای جداسای کلاله بعد از اتمام کار با مایع ظرفشویی و آب تمیز کامل شستشو شود و از تماس کودکان با گل‌های زعفران جلوگیری گردد.

جعفری همچنین از فعالان برداشت زعفران خواست برای جلوگیری از شیوع احتمالی ویروس همه گیر کرونا از رهاسازی گلبرگ‌ها و ضایعات این محصول در محیط زندگی خودداری کرده و آن‌ها را در حاشیه روستاها و خیابان‌ها رها نکنند و در روستا نسبت به دفن بهداشتی اقدام کنند و در شهرها در داخل کیسه زباله و به صورت بهداشتی جمع آوری و از محیط زندگی خارج کنند.

جعفری گفت: با رعایت نکات بهداشتی در مرحله برداشت گل از آلودگی احتمالی آن به ویروس همه گیر کرونا یا انواع ویروس‌های سرماخوردگی و آنفلوآنزای فصلی جلوگیری می‌شود و کشاورزان و کارگران مرتبط با اطمینان می‌توانند فعالیتهای اقتصادی و برداشت و فرآوری زعفران را انجام دهند.

مسئول باغبانی جهاد کشاورزی مشهد در پایان خاطرنشان کرد: با این موارد از انتقال آلودگی از طریق گل‌های زعفران به افراد خانواده یا کارگرانی که در زمینه برداشت کلاله گل یا پرکردن زعفران فعالیت دارند، جلوگیری می‌شود.

image_printچاپ مطلب

Visits: 18